Ergenekon'dan DEHAP'a salon kıyağı!

Ergenekon'dan DEHAP'a salon kıyağı!
3. Ergenekon İddianamesinin sanıkları arasında “1 numaralı şüpheli” konumuyla yer alan Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün PKK kadar HADEP-DEHAP-DTP çizgisine de kol kanat gerdiği anlaşıldı. Küçük’ün, uzun süre kongre yapacak salon bulamayan

Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın'ın ifadelerinde “milliyetçi” Özbek’in 09.06.2003 tarihinde yapılan genel kurul için salonunu DEHAP’a tahsis etmesi, iddianamenin 141. sayfasında şöyle anlatılıyor:

“Bilgi sahibi Mehmet Ali Özaltın’ın 17.10.2008 tarihinde alınan ifadesinde; Türk Metal Sendikası Başkanı olan Mustafa Özbek’in ülkücü görüşe sahip olduğunu, sendika yönetiminin de yine aynı görüşten kişilerden oluştuğunu, DEHAP’ın 2. Olağanüstü Kongresinin 09.06.2003 tarihinde Türk Metal Sendikasına ait Büyük Anadolu Oteli’nin Kapalı Spor Salonunda yapıldığını, sendika üyelerinin olağanüstü kongrenin burada yapılmasından ve burada Türk Bayrağına yapılan hakaret ve İstiklal Marşının okunmaması nedeniyle tepki gösterdiğini, kendisinin öğrendiği kadarıyla DEHAP’ın kongre yapabilecek bir yer bulamadığını ve Büyük Anadolu Oteli’ni de Yalçın Küçük’ün ayarladığını, Yalçın Küçük’ün şu anda sürekli ART Televizyonunda program yapmakta olduğunu beyan etmiştir.”  

DTP KONGRESİ DE AYNI OTELDE YAPILDI
DEHAP'a kongre için yer tahsis eden Ergenekon tutuklusu Mustafa Özbek'in aynı partinin devamı olan DTP'ye de evsahipliği yaptığı ortaya çıktı. 8 Kasım 2007'de Ankara'da yapılan DTP'nin 2. Olağan Kongresi de Türk Metal'in sahibi olduğu Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirildi. Mustafa Özbek'in ismini taşıyan salonda yapılan kongre de önceki parti kongrelerinde olduğu gibi "Özgürlük ve demokrasi şehitleri" adına bir dakikalık saygı duruşu ile başlarken, İstiklal Marşı okunmamıştı.

Kongreye tek aday olarak katılan ve daha önce Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası alan Nurettin Demirtaş, DTP Genel Başkanı seçilmişti. Ancak kısa bir süre sonra Demirtaş'ın askere elverişli olmasına rağmen sahte raporu alarak askere gitmediği ortaya çıkmıştı. Almanya dönüşü gözaltına alınarak yargılanan Demirtaş, Tokat Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini tamamlamıştı.

Yalçın Küçük’ün DTP’nin kongresi için de devreye girip girmediği bilinmiyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.