Cumhuriyet'in belge diyerek yayınladıkları bakın ne çıktı

Cumhuriyet'in belge diyerek yayınladıkları bakın ne çıktı
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Gazetesi'nin bugün manşetten verdiği haberin gerçeği yansıtmadığını, söz konusu yazının bilgilendirme yazısı olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Gazetesi, iki gündür kamuoyunda İsmail Ağa olarak bilinen cemaate yönelik Erzincan'daki davanın özel yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sümenaltı edildiği yönünde iddialar içeren haberlere yer veriyor. Cumhuriyet, bugün de bir belge yayınlayarak sümenaltı iddiasını sürdürürken, konuyla ilgili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, bilgilendirme yazısının yargıya müdahale gibi gösterildiği ifade edildi.

Erzincan Valiliği'ne 05/05/2009 tarihinde gönderilen belgenin 18/03/2009 tarihinde de cumhuriyet başsavcılıkları, il emniyet müdürlükleri, il jandarma komutanlıklarına yazılan bir yazı olduğu belirtilen açıklamada, belgenin dava ile alakası olmadığı vurgulandı. Bilgi amaçlı belge olduğu belirtilen belge ile ilgili açıklamada özetle şöyle denildi: 

"Belge, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile yetki alanımızda bulunan bazı cumhuriyet başsavcılıkları ile il emniyet müdürlüklerine ve il jandarma komutanlıklarına yazılan bir yazıdır. Habere konu olan yazı ile daha önceki tarihlerde yazılan yazıların içeriğinde 'İsmail Ağa' cemaatinin soruşturma dosyasıyla uzaktan ve yakından ilgisi bulunmamaktadır. Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığımızın yetki alanımız içerisinde bulunan 14 il ve bir ilçede soruşturma yapma yetkisi ve görevi verilen suçlarla ilgili iddia edildiği gibi sümenaltı yapmak değil, bilakis etkin soruşturma yapabilmek için Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığımız görev alanına giren suçlarla ilgili soruşturmalarda hangi hususlara dikkat edilmesi, hızlı ve eksiksiz soruşturma yapabilmek amacıyla Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınması gerektiğini belirten bilgi amaçlı yazılan yazılardır." (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.