Eminağaoğlu, her taşın altından çıkıyor!

Eminağaoğlu, her taşın altından çıkıyor!
Ergenekon sanıklarının avukatlık bürosu gibi çalışan ve sürekli skandallarla anılan illegal YARSAV, politik ve taraflı yaklaşımları ile, yargı bağımsızlığı adına büyük tehdit oluşturuyor...

İsmail UĞUR'un haberi...

Üyeleriyle ilgili her gün yeni bir skandalın ortaya çıktığı illegal Yargıçlar ve Savcılar Birliği Derneği (YARSAV), üyesi olan hakim ve savcılarla ilgili yapılan inceleme ve soruşturmalar üzerine iyice köşeye sıkıştı.

Ergenekon sanıklarının avukatlık bürosu gibi çalışan YARSAV’a üye hakimlerin tartışmalı kararları, Adalet Bakanlığı müfettişlerince mercek altına alınırken, üyelerinden bazıları hakkında da soruşturmalar açılmaya başlandı. YARSAV’la ilgili gelişmeleri Vakit’e değerlendiren hukukçular, YARSAV’la ilgili ortaya çıkan durumun, buzdağının görünen kısmı olduğunu ifade ederek, YARSAV’la ilgili daha detaylı araştırma ve soruşturma yapılması durumunda, üyelerinin kararları ve faaliyetleriyle ilgili daha birçok gerçeğin ortaya çıkartılacağını dile getirdiler.

EMİNAĞAOĞLU’NA SORUŞTURMA AÇILMASI İÇİN GEÇ BİLE KALINDI
Emekli Cumhuriyet Başsavcısı ve Hukukçular Derneği Başkan Yardımcısı Reşat Petek, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında soruşturma açılmasının değil, şimdiye kadar açılmamış olmasının anormal bir durum olduğunu dile getirerek, “Bu kadar siyasete bulaşmış ve tarafsızlığını yitirmiş bir savcı hakkında elbette soruşturma açılmalıdır. Bakanlığın Eminağaoğlu hakkında verdiği soruşturma izni kararı geç verilmiş bir karar olmasına rağmen son derece yerindedir” dedi.

SİYASİ PARTİ BAŞKANINDAN BİLE DAHA POLİTİK VE TARAFLI
Petek, “Sayın Eminağaoğlu siyasi parti başkanlarından bile daha politik ve taraflı bir tutum içindedir” diyerek, “Hukuk adamlığının ilk şartı tarafsızlıktır. Sayın Eminağaoğlu tüm etik kuralları hiçe sayarak tarafgir bir tutum sergilemiş ve hukuk adamlığıyla bağdaşmayacak işler yapmıştır. Tamamen siyasi bir kurgu olan Cumhuriyet mitinglerine katılarak bir politikacı gibi değerlendirmelerde bulunmuştur” diye konuştu.

YARSAV, YARGININ İÇİNE İKİLİK SOKTU
Kanunlara ve evrensel hukuk normlarına göre yargıçların parti veya dernek kuramayacağını dile getiren Petek, bu nedenle YARSAV’ın illegal bir örgüt olduğunu ifade etti. Petek, görevleri ve sorumlulukları itibariyle hakim ve savcıların özgür ve tarafsız olması gerektiğini hatırlatarak, “Bu anlamda YARSAV, yargı çalışanları arasına ikilik sokmuştur. Hakim ve savcılar, ‘YARSAV’lı olanlar ve olmayanlar diye ikiye ayrılmıştır” şeklinde konuştu.

HER TAŞIN ALTINDAN YARSAV ÇIKIYOR
Adalet Bakanlığı tarafından Eminağaoğlu hakkında başlatılan soruşturmanın gerekçeleri arasında birçok konu bulunuyor. Ergenekon iddianamesinde örgüt eylemi olarak anılan cumhuriyet mitinglerine katılan Eminağaoğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan Sabih Kanadoğlu’na açıktan destek vermiş ve görevli olmadığı halde aramalara katılarak, arama kararı veren meslektaşlarını ağır sözlerle eleştirmişti. Yargıda kriz çıkaran sadece YARSAV Başkanı Eminağaoğlu değildi. Ergenekon davasını yürüten savcıların değiştirilmesi teklifi de, HSYK’da görev yapan YARSAV’lı üyelerden gelmişti. Eminağaoğlu’nun üniversitelerde türbanı serbest bırakan düzenlemeyle ilgili söylediği “Devrim yasalarına aykırı olan türban düzenlemesi laik hukuk düzeni ve Anayasa Mahkemesi kararları ile bağdaşmaz” sözleri de, hakkında açılan soruşturma için gerekçe olarak öne sürülmüştü.

YARSAV, ESTÖ İDDİANAMESİNE BÖYLE YANSIMIŞTI
Ergenekon sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, İlhan Selçuk’un gözaltına alınmasından iki gün sonra Tümgeneral Erdal Şenel ile yaptığı görüşmesinde YARSAV’a bazı bilgiler vereceğini söylüyor. Ergenekon sanıkları arasında geçen telefon görüşmeleri, Ergenekoncu yapılanmanın YARSAV’la olan ilişkilerini işte böyle ortaya koyuyor:
Tolon: Bugün yarın seni görmek zorundayım, bir iki ciddi konu var. Sana iletmem lazım, YARSAV’daki arkadaşla.
Şenel: Tamam anladım, benim de sana söyleyeceklerim var. Cumartesi günü 5 Nisan not alıyorum, şeye refi şeyi arayacağım.
Tolon: Şöyle söyleyeyim yani o arkadaşa verilecek YARSAV’daki güzel bilgiler var.
Şenel: Anladım, peki...

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.