MHP idamın kaldırılmasına oy verdi mi?

MHP idamın kaldırılmasına oy verdi mi?
MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, 1 Ağustos 2002'deki Anayasa değişikliği paketine o zaman baştan itiraz ettiklerini belirterek, "Paket 9 maddelikti, yasanın 8 maddesine oy verdik, birine onay vermeyiz dedik. Bu bir madde ise terör, savaş ve y

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kongresinde konuşan Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, hükümete, Demokratik Açılım Paketiyle ilgili tepki gösterdi. Hüsnü Tandoğan Spor Salonu'nda Genel Muhasip ve İstanbul Milletvekili Ümit Şafak, partinin üst düzey yöneticilerinden Tosyalı Ziya Yılmazbilen, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu başta olmak üzere çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen kongrede Emin Çınar ve Dursun Ergin yarıştı.

Kongrede konuşan Milletvekili Serdaroğlu, Kürt açılımının amacının terörist başı Abdullah Öcalan'ın milletin içine katılması için başlatılan çalışmanın ilk ayağı olduğunu savundu. Kürt açılımı ile ilgili olarak konuşan Serdaroğlu, şöyle dedi:

"En son gündemdeki olayda hepinizin bildiği gibi Kürt açılımı ile başlayan toplumdan gelen tepki ile birlikte "Demokratik Açılımı" ile bir ihanet çalışması içinde olan bir iktidar var. Aslında bu çalışma zihinlerimizde bazı soru işaretlerimizi ortadan kaldırmış olmalı. Yani AKP'nin gerçek yüzünü büyük Türk milleti görmüş olması lazımdır. Çünkü bu açılımın bu demokratik açılımın veya başka açılımın arkasındaki olay binlerce vatan evladının şehit olmasına vesile olan bebek katili o İmralı canisinin, milletin içine katılması için başlatılan bir çalışmanın ilk ayağıdır. Dolayısıyla bu açılımın devamı her karış toprağa şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu vatanın bölünmesine vesile olacak açılımdır. Bu ülkeden yaşayan şu veya bu halk olarak kimin kimden eksiği var. Kimin kimden daha fazla demokratik hakka sahip, hele hele o halkın bizden daha az demokrasisi yok. Yani daha açık ifadeyle Kürt halkı, bu ülkede itilmiş, kakılmış bir halk değil. Benim ne demokratik hakkım varsa onun da aynısı var. Eğer bu böyle olmasaydı o halktan cumhurbaşkanı olmaması, başbakan, bakan milletvekili olmaması gerekirdi. Ama hepsi var. Türkün aldığı görev ne varsa hepsini alabilmiştir. Ekonomi ve ticaret piyasasına bakın herşey onların elinde. Daha ne isteniyor, daha ne vereceğiz."

"TERBİYESİZ HERİF SUS DEDİM"
Taşköprü'de festivalin açılış konuşmasında bir vatandaşla yaşadığı polemiğe de değinen Serdaroğlu, "Birkaç gün önce Taşköprü festivali başladı. Buna da açıklık getirmek istiyorum. Neden festivalin açılış konuşmamda, birlikten, beraberlikten, sevgiden, kardeşlikten, birbirimize olan güvenden, buna benzer değerlerden bahsetmeye çalıştım. Fakat bir kişi çıktı uzaklardan bağırıyor. Diyor ki Apoyu asmadınız, idamı siz kaldırdınız diye bağırıyor. Birincisinde sesimi çıkartamadım, ikicisinde sesimi çıkartmadım, üçüncüsünde şöyle bir baktım ve dördüncüde baktım, 5'incisinde yapmam gerekeni yaptım. Az bile yaptım "Terbiyesiz herif sus" dedim. Bu tepkiyi milletvekili adına veya oradaki birtakım şeyleri bozmamak adına ortaya koymasaydım bugün huzurunuzda belki olamazdım. Hele hele Taşköprü gibi bir yerde böyle bir tepkiyi koymadığım gün sokaklarda gezemem." 

Serdaroğlu, vatandaşla polemiğe girmesine neden olan tarihi olayı ise şöyle anlattı. "Şimdi burada siz değerli dava arkadaşlarıma 1 Ağustos 2002 günkü TBMM'de idam ile ilgili çalışmadan bahsetmek istiyorum. Ben 21'inci dönemde orada bulundum. O mecliste bizim Abdullah Öcalan hainini asacak yeterli sayımız yoktu. 125 milletvekili ile asılabilseydi, Vallahi, Billahi şart olsun ki aşacaktık. TBMM'de 69 milletvekilimiz var. Bu 69 milletvekili ile bu haini asılmasına şimdi yetki verin şimdi asalım" dedi.

"BİZ İDAMIN KALDIRILMASINA OY VERMEDİK"
MHP Milletvekilleri olarak idamın kaldırılmasına itiraz ettiklerini söyleyen Serdaroğlu, "Şimdi idamın kaldırılması meselesine geliyorum; 1 Ağustos 2002 Anayasa değişikliği paketi geldi, baştan itiraz ettik. Paket 9 maddelikti, yasanın 8 maddesine oy verdik, birine onay vermeyiz dedik. Bu bir madde ise terör, savaş ve yakın savaş suçları nedeniyle idamın kaldırılmasına karşıyız, biz buna oy vermeyiz dedik. Bizim dışımızdakilerin gayreti ile paket geldi. Bu zaten seçim kararının alındığı günden sonra oldu. Sabah 06.30 civarında akşamdan başlayan meclis sabaha kadar çalıştı. En sonunda o madde geldi. Direndik direnebildiğimiz kadarıyla. Bu yanlış dedik, fakat maalesef sayımız yine 125'di, öneriler getirdik. Dedik ki idam Türkiye AB'ye girdiği günden itibaren savaş terör suçları nedeniyle idam kalksın dedik. MHP Milletvekilleri hepsi ret oyu kullandı. Hiçbir milletvekilimizin orada evet oyu yoktur. Bunu Türkiye duysun. Biz idamın kaldırılmasına oy vermedik. Verenlerin elleri kırılsın" diye konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.