Eski Rus subayından şok itiraf!

Eski Rus subayından şok itiraf!
Eski bir Rus subayı olan Konstantin Briobrasznski El-Arabiyya haber sitesiyle yaptığı bir mülakatta gerçeği itiraf etti: ‘Rusya İslam dünyasında istihbarat için nataşaları kullanıyor.’

Briobrasznski; “İslam dünyasında Rus istihbaratının tarihi çok eskilere dayanıyor. Sovyetler dönemindeki işlenilen hataya bugünkü Rusya düşmek istemiyor. Seksenlerde petrol fiyatları yüzünden Sovyetlerde kriz yaşanmıştı. Rusya bugün petrolün ana bölgesi olan Orta Doğu’da ne kadar çok istihbarat bulundurur ve de gerilim hatlarını elinde tutarsa o kadar fazla istikrar sağlayabilir” dedi.

Eski Rus subayı yaşadığı bir olayı şöyle anlatıyor: “Yetmişli yıllarda genç ve güzel bir bayanla tanışmıştım. Özbekliydi. KGB’ye çalışıyordu. Benimde mezun olduğum gibi Moskova üniversitesi Afrika ve Asya bölümünden mezun oldu. Biliyordum ki nizami olmayan bir şekilde KGB’ye çalışıyordu. Daha sonra Rus vatandaşlığını bırakarak başka bir ülkenin vatandaşlığına geçti ve bu şekilde KGB’ye hizmet etti.”

Önemli bir noktaya işaret eden Briobrasznski; “Şunu belirteyim ki Rusya son dönemlerde tamamen güzel kızları istihbaratçı olacak kullanıyor. Sovyetler döneminde istihbaratçıların büyük çoğunluğu erkekti. Ancak Vladimir Putin döneminde artık genç ve güzel kızları istihbaratçı yapılmaya başlandı. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir husus var. O da; bu kızların sadece İslam dünyasında çalışıyor olması” diye konuştu.

Briobrasznski, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kızlar İslam dünyasına ya diplomatik yollardan ya da gazeteci olarak gidiyor, bulundukları bölgede gayrı nizami bir şekilde istihbarat işlevini yürütüyorlar. Mesela orada bulunan sokak kızlarına kızlara mahalli polis veya mahalli istihbaratçı subaylarla arkadaşlık kurdurarak veya evlendirerek partiler veya hükümet içerisinden istihbarat topluyorlar. Rusya’da istihbaratçılar askeri görevli sayılıyorlar bu şekilde askeri maaş alıyorlar.”

Son olarak, “Rus istihbaratçılar İslami cemaatlerin içine girerek istihbarat topluyorlar” diyen Briobrasznski, sözlerini şöyle tamamladı: “Yalnız şöyle bir sorunla karşılaşıyorlar: İslam cemaatleri içerisinde kadınların siyasi ortamlara girmemesi onları zor durumda bırakıyor. Bu yüzden kızlar daha çok erkekleri hedef seçiyor. Ayrıca Rus istihbaratında bayanlara özel bir bölüm bulunmuyor. Bayanlar, sadece siyasi arenada rol alıyorlar.”

SAMET DOĞAN-HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.