Savcılığa skandal ziyaret

Savcılığa skandal ziyaret
Bir haftadır ısrarla Erzincan’daki Kur’an Kurslarına yönelik soruşturma ile ilgili yalan haberler yapan Cumhuriyet gazetesi ve bir süre soruşturmayı yürüten Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile işbirliği içerisinde olduklarına yönelik skandal

Murat ALAN'ın haberi...

Erzincan Adliyesi’ni takip eden yerel basın mensupları, Cumhuriyet ve kartel medyasının maksatlı haberleri başlamadan önce adliyeye kendisini Cumhuriyet çalışanı olarak tanıtan iki kişinin geldiğini ve Başsavcıyla görüşmeye çalıştıkları, bir süre sonra da adliyeden ellerinde pembe bir dosya ile ayrıldıkları bilgisini verdiler.
Bazı Ergenekon davası sanıkları ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve bu iddialar çerçevesinde Adalet Bakanlığı tarafından hakkında bir inceleme yürütülen Savcı İlhan Cihaner’in, Cumhuriyet gazetesi muhabirleri ile bizzat görüşüp görüşmediği bilinmezken, Cumhuriyet muhabirlerinin Erzincan Adliyesi’nde görülmelerinin hemen ertesinde Cumhuriyet gazetesinin söz konusu yayınlarını ardı ardına sıralaması dikkat çekti.

YEREL GAZETECİ GÖRDÜ
Cumhuriyet muhabirlerinin adliyeye girdiklerini ve başsavcının makamına çıktıklarını gören; fakat can güvenliği açısından isminin açıklanmasını istemeyen bir yerel gazeteci şunları söyledi: “Cumhuriyet’te çıkan habere şaşırmadık. Çünkü bir süre önce Cumhuriyet için haber yaptıklarını söyleyen 2 kişi adliyeye geldi. Kapıdaki polis memuruyla görüşmek istediklerini söyleyip yukarı çıktılar. Polise kim olduklarını sordum, gazeteci olduklarını ve savcıyla görüşmek için geldiklerini söylediler. Bir süre sonra da ellerinde pembe bir dosya ile çıktıklarını gördüm.” İmtiyaz sahibi İlhan Selçuk, Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve birçok yazarı Ergenekon Silahlı Terör Örgütü (ESTÖ) sanığı olan Cumhuriyet gazetesinin Ergenekon’dan soruşturma geçiren bir Cumhuriyet savcısı ile bu derece yakın ilişki kurması ilginç bulunurken, Adalet Bakanlığı’nın İlhan Cihaner hakkında yürüttüğü soruşturma çerçevesinde bu konuyu da masaya yatırıp yatırmayacağı merak konusu.

BAŞSAVCI: BEN GÖRÜŞMEDİM
İddialarla ilgili kendisine ulaştığımız Başsavcı İlhan Cihaner, Cumhuriyet gazetesinden kimseyi kabul etmediğini iddia etti. Bir süredir Erzincan dışında olduğunu söyleyen Cihaner, Cumhuriyet gazetesindeki haberlerin geçtiğimiz hafta yayınlandığı dikkate alındığında, böyle bir görüşmenin fiilen mümkün olmadığını söyledi. Cumhuriyet muhabirlerinin dosyayı farklı kaynaklardan almış olabileceklerini söyleyen Cihaner, soruşturmadan uzun süredir haberdar olmadığını, dosyanın Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildiğini dile getirdi. İlhan Cihaner, dosya kapsamında çok sayıda kişinin soruşturulmak istendiği; fakat Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın dosya kapsamını daralttığı iddiaları ile ilgili ise bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Cihaner, bazı gazetelerde hakkında yalan yanlış haberler çıktığını ve bunlara yönelik düzeltmeler yapmayı düşündüğünü ifade etti. Soruşturma ile ilgili haberlerin altına imza atan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Fikret Taşcı ise sorularımızı cevaplamaktan kaçındı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.