28 Şubat vurdu, ihya oldu!

28 Şubat vurdu, ihya oldu!
28 Şubat'ın sakıncalı kebapçısı, şimdi İzmir'in önemli lezzet mekanları arasında

28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu (BÇG) tarafından fişlenen kebapçı, bugün İzmir'in önemli lezzet mekânları arasında yer alıyor. Toplu organizasyonlara da ev sahipliği yapan, BÇG'nin bu sakıncalı restoranı, özel menü ve programlarla da Ramazan ayına hazırlanıyor. 

Şirincan Restoran, BÇG'nin sakıncalılar listesinde yer aldığı dönemde, Balçova ilçesinde 35 metrekarelik bir dükkânda faaliyet gösteriyordu. Gazetelerde ismi geçince müşterilerinin tamamını kaybedeceğini düşündüğün söyleyen işyerinin ortaklarından Ömer Şimşek, sonra ise bunun tam tersi bir durum yaşandığını anlattı. Şimşek, "O küçük işyerimizin önünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi alt geçit yapıyordu. İşlerimiz çok kötüydü, iflasın eşiğindeydik." dedi. Ömer Şimşek'in verdiği bilgiye göre BÇG'nin listesinde yer aldıkları dönemde işyerinin ismi "Şiribom Kebap" idi. Bu isim daha sonra başka biri tarafından tescil ettirilince, restoranın ismi "Şirincan" olarak değiştirildi. Şimşek, gazetelerde restoranlarının ismini gördüğünde önce ne yapacağını şaşırdığını anlatıyor. Ulaşabildiği herkese, "Benim böyle konularla ilgim yok." diyerek derdini anlatmaya çalışmış. "Başka yere gidiyorduk, isminizi gazetede görünce buraya yemek yemeye geldik." diyen birçok kişinin Şiribom Kebap'a akın etmesi, iflasın eşiğindeki Şimşek'e yeni kapılar açtı. Sakıncalılar listesine girdiğinde küçük bir lokantası olan Şimşek, bugün üç şubeyle hizmet veriyor. Yeni şube açma konusunda devamlı ortaklık teklifi aldıklarını kaydeden Ömer Şimşek, kurumlaşmadan bunu düşünmediklerini ifade ediyor.

GÜNEYDOĞU VE EGE MUTFAĞI BİR ARADA 

Balçova ve Güzelbahçe ilçelerindeki Şirincan restoranlarında Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinin yemek çeşitleri bir arada sunuluyor. Ayrıca Güneydoğu mutfağından kendine özgü yemekler de hazırlanıyor. Şirincan ve Şiribom karışık ızgaralarda, Güneydoğu'ya mahsus birçok türü aynı tabakta bulmak mümkün. Restoranda Balık ve ızgara çeşitlerinin yanı sıra zengin sabah kahvaltısı da bulunuyor. Mekân, tanışma ve kaynaşma amaçlı kahvaltı ve akşam yemeklerine de ev sahipliği yapıyor. Güzelbahçe Kilizman mevkisinde, deniz kenarında bulunan Şirincan Restoran, kahvaltı veya akşam yemeğini yerken yorgunluk atabilecek bir yer. 

Restorandaki sebze yemekleri ise mevsimine göre hazırlanıyor. Enginardan bamyaya, karnıyarıktan biber, domates ve kabak dolmasına, ıspanaktan semizotuna, listede birçok yemek var. Bunlar, Osmanlı mutfağının ana sebze yemeklerini oluşturuyor. Zeytinyağlı, sıcak, soğuk ve tatlı olarak her gün 100'e yakın yemek çıkıyor. Restoranda çorbalar, pilavlar, etler ve sebze yemekleri de var. Zeytinyağlı yemeklerde, gerçek zeytinyağı kullanılıyor. Margarin kesinlikle mutfağa girmiyor. Müşteriler yemeklerin nerede ve nasıl piştiğine bakabiliyor. Şirincan'ın Ramazan'a mahsus iftar menüleri de var. Restorana Ramazan süresince rezervasyon yaptırmadan giden müşteriler, aşarı ilgi nedeniyle ayakta kalıyor. 

FAVORİ YEMEKLER: ŞİRİBOM VE ŞİRİNCAN KARIŞIK IZGARA

Restoranın favori yemekleri arasında bulunan Şiribom karışık ızgara; yarım porsiyon kuzu şiş, yarım porsiyon domatesli kebap, yarım porsiyon Adana kebap 1 adet içli köfte, 1 adet fındık lahmacun, közlenmiş domates, biber, sos, kaşar ve tereyağı ile servis ediliyor.

Şirincan karışık ızgarada ise, 1 adet pirzola, 2 adet kaburga, 1 adet köfte, yarım porsiyon Adana kebap, 2 tike kuzu şiş, 2 tike tavuk, 1 adet içli köfte, közlenmiş domates ve biber bulunuyor.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.