Antalya’da 9. Düden Savaşı

Antalya’da 9. Düden Savaşı
Rektörlüğü döneminde Akdeniz Üniversitesinde yaşanan olaylarla gündeme gelen Mustafa Akaydın son günlerde Düden Parkı ile meşgul. Menderes Türel döneminde 5 yıllığına kiraladığı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Düden Parkı’ndan süresi bitm

Günlerini karakolda geçirdikleri için parkı işletemediklerini, belediyenin de asıl amacının “kirayı ödeyemez duruma getirerek temerrüte düşürmek” olduğunu söyleyen işletmeci Bozdaş, mahkemenin tahliye kararı çıkıncaya kadar işlerinin başında olacaklarını söyledi ve Akaydın’a “Zulümle şehremini olunmaz” hatırlatmasında bulundu.

Mehmet YILDIZ’ın haberi/HABERVAKTİM

Menderes Türel'in başkanlığı döneminde Abdurahman Bozdaş isimli vatandaşa 5 yıllığına kiralanan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EKDAĞ A.Ş.'ye ait Düden Parkı'nda, belediyeyi kendi yoldaşlarıyla dolduran yeni Başkan Mustafa Akaydın'ın göreve gelmesi ile birlikte gerilim dinmek bilmiyor.

BELEDİYEDEN TACİZ ÜSTÜNE TACİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kadar taşınan olay, iki CHP’linin, sözleşme süresi dolmamasına rağmen işletmeciden parkı terk etmesini istemesi ve rüşvet talep etmesiyle başlamıştı. İşletmeci Bozdaş’ın rüşvet skandalını kamera ile kaydetmesi ise daha fazla başının ağrımasına neden oldu. Herhangi bir borcu olmamasına rağmen parkın elektriğini ve suyunu kesen, kira geciktirme cezaları uygulayan, asılsız ihbarlarda bulunarak görevlilerin karakola düşmesine neden olan belediye, geçtiğimiz haftalarda da Akaydın’ın gönderdiği zabıtalarla Bozdağ üzerinde baskı kurmaya çalışmış, zabıtalar ellerinde emir olduğunu belirterek bekçi kulübesini yıkmak istemişlerdi.

9. KEZ KARAKOLLUK OLDULAR

Bir kez daha Demircikara Karakolu’ndan çağrılan işletmeci Abdurrahman Bozdaş, parkın görevlisinin gözaltına alınış nedenini öğrenince şok oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Muratpaşa Kaymakamlığına “Düden Parkı içinde ilgisi olmayan şahıslar tarafından araçlardan otopark ücreti alınıyor. Bu şahıslarla ilgili işlem yapılması ve parkın boşaltılması” ihbar ve talebinde bulunduğunu öğrenen Bozdaş, polis memurlarına Akaydın’ın canını çok sıkacak bir ifade verdi.

KARAKOLDA ÖYLE BİR İFADE VERDİ Kİ!

“Bir günü daha karakolda geçirdikleri ve artık karakola gidip gelmekten iş yapamadıklarını, para kazanamayınca kirayı ödeyemeyeceklerini, belediyenin asıl amacının da kira ödeyemez duruma getirerek temerrüte düşmelerini sağlamak olduğunu” söyleyen Bozdaş’ın ilginç ifadesi şöyle:

“Belediye Başkan Vekili imzasıyla gönderilen bu dilekçedeki ‘park içinde ilgisi olmayan şahıslar tarafından araçlardan otopark ücreti alınıyor’ tanımı bize uymuyor! Çünkü biz ilgisi olmayan şahıs değiliz ve elimizde kapı gibi beş yıllık sözleşmemiz var! Ve bu sözleşmeyi ancak Büyükşehir Belediye Meclisi veya Mahkeme iptal edebilir. Bize ise böyle bir karar henüz ulaşmış değil. Dolayısı ile ertesi gün biz tekrar işimizin başında olacağız!”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hukuksuz her girişiminin hüsranla son bulduğunu belirten Bozdaş, “Projede yeşil alan olarak ayrılmış olan Gençlik Parkı, Ekdağ A.Ş. ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile araç girişine açılmış ve burada kiracılarımıza tezgâh kurdurmuşlardı. Gelinen noktada ise hak yerini buldu. Bu hukuksuz uygulamalar kanuni girişimlerimiz sonucu son buldu. Bariyerler yerlerine takıldı ve tezgâhlar kaldırıldı. Otoparkımıza ise araç girişi başladı. Şimdi ise araçlardan para almamız engellenmeye çalışılıyor.” dedi.

BU PARKTA NE VAR ANLAMADIM

“Bu parktan tabutum çıkar” vurgusu yapan işletmeci Bozdaş, “İki zabıta yolladınız diye bırakıp gideceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Akaydın’a tekrar sesleniyorum. Hocam bu parkta ne var anlamadım. Burayı siyasi onur meselesi mi yaptınız? Hukuksuzluğun bir şekilde son bulacağını mutlaka biliyorsunuzdur. Zulümle Şehremini olunmaz. Bırakın da işimizi yapalım. Adam gibi kiramızı ödeyelim. Tamamı savcılığa intikal etmiş olan bu hukuk dışı girişimlerinizin bir şekilde size geri döneceğini unutmayın. Dava dosyamızı güncellemek bizi yormaz. Ama günü geldiğinde sizi yoracağı kesin! Antalya bunu hak etmiyor!” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.