Ankaralıları Allah korumuş

Ankaralıları Allah korumuş
3. Ergenekon iddianamesi ek delil klasörlerinden çıkan belgeler, vatansever olduklarını iddia eden Ergenekon sanıklarının Ankara’da bir alışveriş merkezinde bomba patlatıp sivil vatandaşların canına kıyarak kaos çıkarmaya çalıştığını gösteriyor.

Çarşı bombalamaya giden vatanseverler! Ergenekon sanığı, eski emniyet istihbaratçısı İbrahim Şahin ve ekibinin kaosa neden olacak eylem öncesinde saldırının bütün detaylarını hazırladıkları görülüyor.
 Ele geçirilen krokide bombanın koyulacağı kat, bütün detayları ile gösteriliyor. Bombanın konulacağı alanda bir hipermarket, buz pisti ve çeşitli eğlence alanları bulunuyor. 

ANKARA’DAKİ OPTİMUM’U UÇURACAKLARMIŞ
İddianamede bütün ayrıntıları ile yer alan planın 83 numaralı ilk belgesinde, Ankara’da bulunan Optimum Alışveriş Merkezi’nin konumu, binanın inşa edildiği malzeme ve aydınlatma durumu bütün detayları ile tespit edilmiş. Saldırı sonrası bölgede bulunan vatandaşların ilk reaksiyonları ile ilgili “Halkın olaylar karşısında tepki vermesi beklenmemektedir. Kendilerini ve ailelerini koruma refleksi gerçekleştirecekleri beklenmektedir” deniliyor.

17 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Güngören’deki patlama ile İzmir-Şirinyer’deki bombalı saldırıya benzer başka planların da yapıldığını gösteren belgeler, Ergenekon sanığı İbrahim Şahin’den ele geçirildi. Kaos amaçlanan iş merkezi saldırı planının 3. Ergenekon iddianamesi ek delil klasöründe yer alan kroki ve etüt çalışması “Caniliğin bu kadarına da pes” dedirtti.

Ergenekon sanığı İbrahim Şahin’den ele geçirilen ve kaos amaçlanan iş merkezi saldırı planının 3. Ergenekon iddianamesi ek delil klasöründe yer alan kroki ve etüt çalışması “Caniliğin bu kadarına da pes” dedirtti. 
Ergenekon sanıklarının ‘darbe için şartları olgunlaştırmak’ şeklinde tanımladıkları ele geçirilen iğrenç planlarda, Ankara’da saldırı planlanan Optimum Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu semtteki yerleşik halkın özellikleri, en yakın karakolun konumu, özel güvenlik çalışanlarının durumu, binanın güvenlik düzeyi, kamera devreleri, dış aydınlatması ve bomba sokulacak nokta bütün ayrıntıları ile belirtiliyor. 
7 kişiyle yapılması düşünülen eylem belgelerinde alışveriş merkezinin krokisi, birçok yönden çekilmiş fotoğrafı ve uzaklaşma planı da yer aldı. 

İşte o planın detayları:
İddianamede bütün ayrıntıları ile yer alan planın 83 numaralı ilk belgesinde, Optimum Alışveriş Merkezi’nin konumu, binanın inşa edildiği malzeme ve aydınlatma durumu bütün detayları ile tespit edilmiş. Saldırı sonrası bölgede bulunan vatandaşların ilk reaksiyonları ile ilgili ‘Halkın olaylar karşısında tepki vermesi beklenmemektedir. Kendilerini ve ailelerini koruma refleksi gerçekleştirecekleri beklenmektedir’ denilmekte. Binanın 3 kapısında da X-Ray cihazı bulunduğu belirtilirken kapalı otoparktan giriş yapıldığı takdirde bu sistemlerin devre dışı bırakılacağı ifade ediliyor. 

1 NUMARA GİRİŞLERİ KONTROL EDECEK, 6 VE 7 İSE BOMBALARI YERLEŞTİRECEK
Planın ikinci basamağında saldırırda görev alacak timin 1’den 7’ye kadar numaralarla kodlandığı, notlarda 1 numaranın açık ve kapalı otoparkın girişini kontrol edeceği, uygun maske ve malzeme kullanacağı, 2, 3 ve 4 numaralı kişilerin girişlerde bulunan güvenlik görevlilerini kontrol edeceği, 5 numaralı kişinin ise gerektiğinde aracı ile alışveriş merkezine doğru giden yolu trafiğe kapatacağı belirtiliyor. Planda 6 ve 7 numaralar ile kodlanan kişilerin şartlar olgunlaştıktan sonra bombaları yerleştireceği şöyle ifade ediliyor:
6 numara: Kendisine teslim edilecek çantayı buz pateni pistinin güneyinde bulunan yürüyen merdivenlere bırakacaktır. Uygun maske ve mazeretler kullanılacak. 
7 numara: Kendisine teslim edilen çantayı 1. katta bulunan elektrik kontrol odasının yanına bırakacaktır. WC’nin de o bölgede olmasından faydalanacaktır. 

GÜNGÖREN VE ŞİRİNYER SALDIRILARI 
Ergenekoncuların tasarladığı bombalama planı incelendiğinde, Güngören’de 17 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve 100’ün üzerinde insanın da yaralanmasına neden olan saldırı ve geçtiğimiz yıl İzmir-Şirinyer’deki bombalı saldırı ile neredeyse bire bir aynı olduğu göze çarpıyor. Her iki eylemin de PKK tarafından yapıldığı iddia edilirken Ergenekon operasyonlarında ele geçirilen belgeler, saldırının ardında Ergenekon Terör Örgütü’nün olduğunu ortaya koydu. Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiası ile gözaltına alınan Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan’ın evinde çıkan belgeler arasında da İzmir Şirinyer’deki saldırının ayrıntılı planlarına ulaşıldı.

PLANDA KİMİN NE YAPACAĞI DETAYLARIYLA ANLATILIYOR
Planın ikinci basamağında saldırırda görev alacak timin 1’den 7’ye kadar numaralarla kodlandığı, notlarda 1 numaranın açık ve kapalı otoparkın girişini kontrol edeceği, uygun maske ve malzeme kullanacağı, 2, 3 ve 4 numaralı kişilerin girişlerde bulunan güvenlik görevlilerini kontrol edeceği, 5 numaralı kişinin ise gerektiğinde aracı ile alışveriş merkezine doğru giden yolu trafiğe kapatacağı belirtiliyor. Planda, 6 ve 7 numaralar ile kodlanan kişilerin şartlar olgunlaştıktan sonra bombaları yerleştireceği şöyle ifade ediliyor:
6 numara: Kendisine teslim edilecek çantayı buz pateni pistinin güneyinde bulunan yürüyen merdivenlere bırakacaktır. Uygun maske ve mazeretler kullanılacak. 

7 numara: Kendisine teslim edilen çantayı 1. katta bulunan elektrik kontrol odasının yanına bırakacaktır. WC’nin de o bölgede olmasından faydalanacaktır. 

MURAT ALAN / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.