Vergisiz lüks hayat!

Vergisiz lüks hayat!
Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Güven Erkaya’nın oğlu Ömer Argun Erkaya, 1868 Restoran Cafeterya ve Gıda İşl.Tic.Ltd.Şti. adlı şirketi için 2006, 2007 ve 2008 yıllarında hiç vergi beyanında bulunmamış.

Yazarımız Abdurrahman Dilipak’ın evini sattıran Güven Erkaya’nın varislerinden oğlu Ömer Argun Erkaya’nın, birçok şirketi olmasına rağmen vergi fakiri olduğu ortaya çıktı. 1868 Restoran Cafeterya ve Gıda İşl. Tic. Ltd. Şti adlı şirketi işleten oğul Erkaya’nın 2006, 2007 ve 2008 yıllarında hiç vergi beyanında bulunmadığı belirlendi.

MALİYE, İNCELEME YAPACAK MI?
Galatasaray’ın Ayazmadere Caddesi üzerindeki Tellioğlu Plaza’da bulunan tesislerinin içinde faaliyet göstermesine rağmen 1868 Restoran Cafeterya’nın hiç matrah beyanında bulunmaması ve kurulduğu Mayıs 2007’den bu yana hiç vergi vermemesi dikkat çekiyor. Bilindiği gibi; 2 yıldan fazla vergi tahakkuk ettirmeyen şirketlere Maliye inceleme başlatıyor. 3 yıldır vergi tahakkuk ettirmeyen Argun Erkaya’nın şirketine İstanbul Defterdarlığı’nın inceleme başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor.

SAHİBİ OLDUĞU TURİZM ŞİRKETİ, 4 BİN TL VERGİYLE YILI KAPATMIŞ
Ömer Argun Erkaya’nın 2004 yılında kurulduğu anlaşılan bir başka şirketi olan 1481 Turizm Otelcilik ve Ticaret Anonim Şirketi’nin ödediği vergi ise devede kulak. 2006 yılında 4 bin TL vergi ödeyen şirket, 2005 yılında ise hiç vergi beyanında bulunmamış. Ömer Argun Erkaya’nın Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı Pahsa Tour’un ise, yıllarca Galatasaray Spor Kulübü’nden nemalandığı biliniyor. Uzun yıllar Galatasaray Spor Kulübü’nün İstanbul dışındaki maçlara giderken seyahatlerini organize eden Pahsa Tour’un, kulüp içerisinde büyük huzursuzluğa sebep olduğu belirtiliyor.

İKİ ŞİRKETİNİN AKİBETİ İSE MEÇHUL
Ömer Argun Erkaya’nın yöneticisi ve ortağı olduğu ve İstanbul Ticaret Odası sicil kayıtlarında bulunan iki şirket daha bulunuyor. Ömer Argun Erkaya’nın Başkan Yardımcısı olarak göründüğü Santral Turizm Turistik Hizmetleri Anonim Şirketi’nin, merkezinin nakli nedeniyle 26.03.2004 tarihinde kapandığı anlaşıldı. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre; yine Ömer Argun Erkaya’nın bir dönem yönetim kurulu üyeliği yaptığı Çırağan Tekstil Mobilya Dekorasyon Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin ise kanun gereği üyeliğinin 30 Haziran 2007 tarihinde dondurulduğu belirlendi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.