Danıştay Suikastinde Sorulmayanlar Sorulacak!

Danıştay Suikastinde Sorulmayanlar Sorulacak!
Danıştay saldırısının failleri, artık Ergenekon davası kapsamında yargılanacak. Ergenekon soruşturmasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti ve Ergenekon savcılarının; daha önce Danıştay davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ör

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, birinci Ergenekon Terör Örgütü davası ile Danıştay üyelerine saldırı olayının birleştirilmesine karar verdi. Danıştay saldırısının failleri artık Ergenekon Terör Örgütü davası kapsamında yargılanacak.

Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti ve Ergenekon savcılarının; daha önce Danıştay davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin örtbas ettiği olayları gündeme getireceği ve Danıştay sanıklarına Ankara’daki mahkemede sorulmayan soruları soracağı öğrenildi.
Mahkeme heyeti ve Ergenekon savcılarının araştırdığı olaylar şunlar:

ARSLAN’IN, SALDIRIDAN ÖNCE KİMLİĞİ MEÇHUL KİŞİYE GÖNDERDİĞİ 14 MESAJ ARAŞTIRILMADI!
Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan, Danıştay saldırısından bir gün önce, kimliği meçhul birisine 14 mesaj göndermiş... Arslan’ın, saldırıda kilit rol oynayan kişiye gönderdiği mesajlar deşifre edildiği takdirde, Danıştay saldırısının arkasındaki güç de ortaya çıkacak.

16 Mayıs 2006 tarihinde, (Danıştay saldırısından bir gün önce) Danıştay binasının önüne gelen Alparslan Arslan, kimliği meçhul kişiye; “Tarkan işinize yarar mı?”, “Bekliyorum..”, “Bir eksiğin var mı?”, “İçeride mi, dışarıda mı?”, “Eksiğin var mı?”, “Bilmiyorum yolcuyu görmeli miydim?”, “Yanlış mı, doğru mu?”, “Akşam yolcunun..”, “Uygun yer mi?”, “Uygun galiba..”, “Neyi eksik yapıyorum?”, “İçeride mi?”, “Yolda o zaman” ve “Tekrar dönmek için geleyim mi?” şeklinde mesaj göndermiş. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Alparslan Arslan’ı sorgularken, Arslan’ın mesaj gönderdiği kimliği meçhul kişinin telefon numarasını gizlemiş!

KIZ KARDEŞİNİN CEP TELEFONUNA EL KONULMADI!
Alparslan Arslan ile mesajlaşan bu kişinin kim olduğu, ne savcı tarafından, ne de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından araştırılmadı! 14 mesaj, polis aşamasında sadece bir defa soruldu, Alparslan Arslan, saldırı öncesinde mesaj çektiği “Elif” kodlu telefonun sahibi olarak, 15 yaşındaki kardeşini tanıtarak, “Elif benim kız kardeşimdir. Şaka mahiyetinde bu tür mesajlaşmalarımız olmaktadır” dedi. Ancak aynı soru, kardeş Elif’e sorulmadı!! Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri; Alparslan Arslan’ın kız kardeşi Elif Arslan’ın cep telefonuna el koymadı ve Elif Arslan’ın ifadesini bile almadı!..

Elif Arslan’ın cep telefonuna el konulsa, Alparslan Arslan’ın, “Elif” kodlu telefona gönderdiği mesajların, gerçekte de kız kardeşine gönderilip gönderilmediği ortaya çıkacaktı! Ancak mesajların içeriği, gönderilenin saldırı sırasında 15 yaşında olan bir kız kardeşe olmadığını açıkça ortaya koyuyor! Alparslan Arslan’ın mesajlaştığı kimliği meçhul kişi deşifre edilseydi, Danıştay saldırısında yer alan organizatöre de ulaşılacaktı.


ELİF ARSLAN’IN İFADESİ ALINACAK
Alparslan Arslan, söz konusu mesajları kız kardeşi Elif Arslan’a gönderdiğini iddia ediyor. Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü yetkilileri; Alparslan Arslan’ın, söz konusu mesajları gönderdiğini iddia ettiği Elif’in cep telefonuna el koymaması ve Elif’in ifadesini almaması dikkat çekiyor!.. Elif’in ifadesi alınsa ve cep telefonuna el konulsa, Alparslan Arslan’ın, kardeşi Elif’e mesaj gönderip göndermediği ortaya çıkacaktı. Ergenekon davası kapsamında, Elif Arslan’ın telefon kayıtlarının getirilip karşılaştırılması, Alparslan Arslan’a bu bilgilerin sorulması ve Elif Arslan’ın ifadesinin alınması bekleniyor.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü yetkilileri, Elif Arslan’ın, babası İdris Arslan ile yaşadığı evde de hiçbir araştırma yapmadı... Basit suçlarda bile evler aranırken, ülkenin gündemini değiştiren Danıştay cinayetinde, failin Elazığ’daki evinin aranmaması dikkat çekici bulunuyor... Ergenekon savcılarının, 2006 yılında gerçekleşen Danıştay olayında, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü’nde görevli müdürlerin, İdris Arslan’ın evini neden aramadığını soracağı kaydediliyor.

TÜRK TELEKOM VE GSM OPERATÖRLERİNDEN YAZI İSTENDİ
Alparslan Arslan, söz konusu mesajları Ankara’da Danıştay binasında keşif yaparken göndermiş. Arslan’ın mesajlarının içeriği incelendiğinde, Ankara’da bulunan bir kişiye mesaj gönderildiği anlaşılıyor. Alparslan Arslan’ın kız kardeşi Elif’in ise, Danıştay saldırısı sırasında ve öncesinde Elazığ’da olduğu düşünüldüğünde, Alparslan Arslan’ın ‘Mesajları kardeşim Elif’e gönderdim’ açıklaması tartışmalı hale geliyor...

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü yetkililerinin, Alparslan Arslan’ın saldırıdan bir gün önce gönderdiği mesajlara ne cevap verildiği konusunda hiçbir çalışmada bulunmaması da dikkat çekiyor...

Ergenekon savcılarının, Danıştay cinayetini çözecek 14 mesajı kimin gönderdiğini öğrenmek için çalışma yürüttüğü, Türk Telekom ve GSM operatörleriyle yazışmalar yaptığı öğrenildi. Söz konusu çalışmalarla ilgili ayrıntılar dosyaya girecek.

***

SALDIRIDAN ÖNCE PARA İSTEDİĞİ ŞAHSIN İFADESİ ALINACAK
Alparslan Arslan, Danıştay saldırısından iki gün önce Abdullah Çatlı’nın iş ortağı ve bacanağı Ahmet Baydar’ın oğlu Alper Baydar’a, “Para gelsin ona göre”, “Bugün mutlaka görüşelim”, “Ofise bekliyorum. Sen kaçta gelirsin” şeklinde mesaj atmış. Alparslan Arslan’ın mesajları gönderdiği Alper Baydar ve babası Ahmet Baydar’ın da hiçbir ifadesi alınmamış... Baba Ahmet Baydar ve oğlu Alper Baydar’ın ifadesi alınsa, Danıştay olayının Susurluk bağlantısı ortaya çıkacaktı... Ergenekon savcılarının, Ahmet Baydar ve oğlu Alper Baydar’ın ifadesini alacağı öğrenildi.

ZEHRA BİRDEN’DEN ADRESİNİ İSTEYEN KİŞİ ARAŞTIRILACAK!
Gazetemiz, karanlık güç odaklarının, Danıştay Başkanı Mustafa Birden’e, Danıştay 2. Daire Başkanı olduğu dönemde evinde suikast yapmayı planladıkları, daha sonra Danıştay 2. Dairesi’ne yöneldiklerini ortaya çıkarmıştı. Mustafa Birden’in eşi Zehra Birden, Danıştay saldırısından 1 hafta önce (10 Mayıs 2006) arandığını ve ev adresinin istendiğini söylüyor. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Zehra Birden’i arayan kimliği meçhul şahsın bulunması için GSM şirketlerine başvuruda bulunmadı. Başvuru yapılsa, Zehra Birden’i arayan kişi ortaya çıkacaktı. Ergenekon savcıları, Zehra Birden’i arayan kişinin bulunması için girişimde bulunacak. Bu kapsamda, Zehra Birden’in ifadesinin olaya ışık tutması bekleniyor.

***

ZEHRA BİRDEN’İN UYARISINI DİKKATE ALMAYAN DANIŞTAY GÖREVLİSİ KİM?
Zehra Birden, kimliği meçhul kişiyle yaptığı telefon konuşmasında ev adresini vermediğini söylüyor ve “Danıştay’ı da arayarak dikkatli olmaları için uyardım” diyor. Zehra Birden’in uyarısı neden dikkate alınmadı? Zehra Birden’in yaptığı uyarıyı not alan Danıştay görevlisi kim? Söz konusu görevlinin ifadesi alındı mı? Ergenekon savcılarının, söz konusu Danıştay görevlisini araştırdığı öğrenildi.

TEKİN, ARSLAN’LA TELEFONLA NE KONUŞTU?
Eski yüzbaşı Muzaffer Tekin’in, Alparslan Arslan’la telefon görüşmeleri yaptığı belirlenmişti. Ergenekon davasına bakan mahkemenin, Muzaffer Tekin’in Alparslan Arslan’la hangi tarihlerde ne konuştuğuna ilişkin telefon kayıtlarını talep etmesi halinde, saldırıya ilişkin somut veriler ortaya çıkacak.

KAMERALAR SALDIRIDAN BİR GÜN ÖNCE NASIL BOZULDU?
Danıştay girişindeki görüntü kayıt sisteminin silahlı saldırıdan bir gün önce arızalandığı ortaya çıkmıştı. Danıştay 2. Dairesi'ne yönelik saldırının ardından yapılan inceleme sonucu, Danıştay girişinde bulunan görüntü kayıt sisteminin saldırıdan bir gün önce, 16 Mayıs Salı günü saat 16.00'da arızalandığı saptanmıştı. Yetkililer, arıza sebebiyle bilgisayarın harddiskindeki önceki kayıtların da silindiğini açıklamıştı.

Mahkemenin, bilirkişi tayin ederek kayıtların silinip silinemeyeceğini, silinmiş olsa dahi bazı verilerin kurtarılıp kurtarılamayacağını araştırması, konu hakkında Danıştay’ın güvenlik sistem yüklenici firması olan OYAK yetkililerin ifadelerinin alınması, Danıştay saldırısındaki, ‘Görüntü kaydı yok’ açıklamasını çözecek. Danıştay saldırısı sırasında güvenlik kameraları çalışmayan OYAK SGS'nin müdürünün özel harekâtçı Emekli Albay Orhan Çoban olduğu ortaya çıkmıştı. Emekli Albay Orhan Çoban’ın ifadesinin alınması bekleniyor.

***

EMİN GÜRSES’İN BAHSETTİĞİ ÜSKÜDAR’DAKİ KİŞİ KİM?

Ergenekon tutuklusu Doç. Dr. Emin Gürses’in gözaltına alınmadan önce yaptığı telefon görüşmelerinde Cumhuriyet gazetesinin bombalanması ve Danıştay saldırılarına ilişkin tuhaf itiraflarda bulunmuştu.
Gürses’in emniyette ifadesinde de gündeme gelen Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi saldırıları ile ilgili şu cümleler dikkat çekti: “Cumhuriyet gazetesine bomba atan, Danıştay’a gidip bomba atan ekiplerin bir ucu burada; Üsküdar’da bulundu. Çocuklar dediler ki; ‘Biz gelip ifade verelim.’ Bize 20'şer bin dolar para teklif ettiler diye savcı ifadelerini almadı ya.”

Emin Gürses’in, ifade ettiği Üsküdar’daki kişinin kim olduğunun araştırılması da, söz konusu saldırıya ışık tutacak. Ergenekon savcıları, Emin Gürses’in ifadesini yeniden alabilir...

***

TANSEL ÇÖLAŞAN, ARSLAN’IN SÖZLERİNİ NASIL DUYDU?

Dönemin Danıştay Başkanvekili Tansel Çölaşan, Danıştay saldırısının hemen ardından saldırganın, ‘tekbir getirdiği’ yönünde açıklama yapmış; ancak bu iddiasının doğru olmadığı ortaya çıkmıştı. Gazeteci Emin Çölaşan’ın eşi Tansel Çölaşan, Arslan’ın 2. Daire Başkanı Mustafa Birden’in odasına girerken tekbir getirdiğini, ateş ederken de, “Allah’ın elçisiyiz, askeriyiz, türban kararının cezasını çekeceksiniz” dediğini söylemişti.
Saldırıda el bileğinden yaralanan üye Ayfer Özdemir, saldırganın olay sırasında tekbir getirmediğini, sessiz bir şekilde sırayla herkese ateş ettiğini açıklamıştı.
Ergenekon davasına bakan mahkemenin, Tansel Çölaşan’ı Silivri’deki davaya çağırıp, Alparslan Arslan’ın sözlerini nasıl duyduğunu sorgulaması da, davanın seyrini değiştirebilir.

LEVENT TEMİZ’İN “SİLAHLI MÜCADELE” MESAJI
Danıştay saldırısından üç gün önce Ergenekon sanıklarına, “Türklüğün tek kurtuluş çaresi kalmıştır, o da silahlı mücadeledir” şeklinde mesaj gönderen Avukat Levent Temiz, Danıştay saldırısının azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile 68 defa görüşmüş. Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in tutuklanmasını talep ettiği Levent Temiz’in, Danıştay saldırısını çözebilecek kilit isim olduğu ifade ediliyor. Ergenekon savcıları, Levent Temiz’i sorgulayacak...

Gazetemiz, 11 Şubat 2009 tarihli “Cinayetin şifresi 14 mesajda” başlıklı manşet haberinde, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Danıştay saldırısında sormadığı soruları gündeme getirmişti.

KENAN KIRAN-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.