Milyon dolarlık üçüncü ev

Milyon dolarlık üçüncü ev
Daha önce Etiler Alkent’te 2 lüks daire aldığını ortaya çıkardığımız Güven Erkaya’nın Kibele Konutları’nda da bir dairesi olduğu ortaya çıktı. Kamuoyu, değeri 5 milyon doları aşan bu 3 dairenin nasıl ve hangi para ile alındığını merak ed

28 Şubat sürecinin irticayı dilinden düşürmeyen oramirali ve illegal Batı Çalışma Grubu’nun kurucusu Güven Erkaya’nın Alkent’te 2 lüks daire almakla yetinmediği belirlendi. Erkaya’nın, Korkmaz Yiğit tarafından inşa edilen Etiler’deki Kibele Konutları’nda da bir dairesi olduğu ortaya çıktı.

Ulus Mahallesi Kibele Konutları 21. Blok Daire 2’de bulunan ve Gülden Erkaya adına kayıtlı gözüken lüks dairede şu anda Güven Erkaya’nın kızı Asuman ile emekli Deniz Kurmay Albay damadı Ardan Kıratlı oturuyor. Aile, konutun emlak vergilerini Beşiktaş Belediyesi’ne düzenli olarak ödüyor. Vakit’in evlerinden ulaşmaya çalıştığı Asuman Kıratlı ve eşi Ardan Kıratlı’nın tatilde oldukları öğrenildi. Özel güvenliğin sıkı bir şekilde koruduğu sitede birçok ünlü isim ikamet ediyor. Şamdan Bar’ın sahibi Mehmet Tuna sitenin sakinlerinden sadece birisi.

ERKAYA İLE KORKMAZ YİĞİT’İN YAKINLIĞI BİLİNİYORDU
İstanbul Boğazı’nı Ulus sırtlarından gören ve 21 bloktan oluşan Kibele Konutları bir zamanlar Ulus’un en büyük müteahhidi olan, daha sonradan Bankekspres’i batırarak gündeme gelen Korkmaz Yiğit tarafından inşa edildi. Güven Erkaya, henüz görevdeyken Korkmaz Yiğit ile yakınlığı konuşuluyordu.

Güven Erkaya’nın varisleri Gülden Erkaya, Asuman Kıratlı ve Argun Erkaya’nın, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan emekli olan Bülent Orakoğlu’na Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’ndaki bazı ifadeleri sebebiyle dava açmalarına sebep olan bu yakınlık iddiası, Erkaya’nın görevdeyken Korkmaz Yiğit’e danışmanlık yaptığı iddiasına dayanıyordu.

Bülent Orakoğlu; Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’na Güven Erkaya ve Korkmaz Yiğit yakınlığına ilişkin bilgiler vermişti. Erkaya’nın varislerinin 24 Temmuz 2003 tarihinde açtığı davanın dilekçesinde ise Kibele Konutları’ndan ev alma niyeti açıkça zikrediliyor. Güven Erkaya’nın Korkmaz Yiğit’in danışmanı olmadığı iddia edilen, fakat tanışıklıkları inkar edilemeyen dilekçede, “Rahmetli Erkaya 1992 yılında Donanma Komutanlığı’na geldiği günlerde emekliliğine hazırlık için ev satın alma planları çerçevesinde Korkmaz Yiğit’le tanıştırılmış ve ondan bir ev satın almıştı. Ancak bakiye borcunu ödeyemediği için iade etmek zorunda kalmıştı. Birkaç yıl sonra tekrar bu sitede adı geçenin yaptığı evlerden birisini satın almışsa da Türkbank olayı nedeniyle inşaatlar durduğu için bunu da iade etmek zorunda kalmıştı” deniliyor. Fakat Güven Erkaya’nın varislerinin Bülent Orakoğlu’na açtıkları dava reddedildi. Dava, Orakoğlu lehine sonuçlandı.

ARGUN, “KİBELE’Yİ SATTIK” DEMİŞTİ
Güven Erkaya’nın oğlu Argun Erkaya Vakit muhabirine Alkent’teki lüks daireyi, Kibele Konutları’ndaki daireleri ile babasının OYAK Kozyatağı’ndan aldığı daireyi satarak aldıklarını söylemişti. Tapu kayıtları ve ailenin Beşiktaş Belediyesi’ne verdikleri emlak beyannameleri gösteriyor ki Kibele’deki daire yerinde duruyor.

ALKENT’TEKİ 2 DAİRESİ 3,5 MİLYON DOLAR
Güven Erkaya’nın varislerinin Etiler’in en prestijli sitelerinden Alkent’te Mimoza 1 Blok 16 ve 19 numarada iki daireleri bulunduğu belirlenmişti. İki dairenin yaklaşık 3,5 milyon değerinde olduğu belirtiliyor.

HAKAN GÜNDÜZ-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.