Camiler yetmeyince bakın ne yaptılar

Camiler yetmeyince bakın ne yaptılar
ABD’nin güneyinde kalan Virginia eyaletinde Ramazan coşkusunu yaşayan Müslümanlar, teravih namazını kılmak için camilere akın edince camiler yetersiz kaldı. Bunun üzerine, camileri doldurup taşıran Virginia Müslümanları çareyi Sinagog kiralamakta bu

“Adams” İslam derneği başkanı Rizwan Jack. Washington Post gazetesine “Virginia eyaletinde çok az sayıda mescit var. Ramazan ayı dolayısıyla namaz kılanların sayısında ciddi artmalar oldu. Artık Virginia mescitlerinin taşıması Müslüman kardeşlerimizi zor durumda bırakıyor” açıklamasında bulundu.

RAMAZANDA MÜSLÜMANLARA CAMİİLER YETMİYOR
Jack konuşmasına şöyle devam etti: “Mescitleri dolduran Müslümanlar artık daha rahat ibadet edebilmek için otel odaları ve bölgede bulunan Sinagogları kiralıyorlar. Virginia eyaleti çevresinde pek çok camii inşa edildi. Henüz camilerin namaz ibadeti için açılmaya başlayınca Müslümanların içeriyi dolduruyor. Mescitlerin ve camilerin yeterli olmayışından dolayı dışarıda kalan kardeşlerimiz başka yerleri kiralıyor. Geçen yıl cemiyetimiz iki kilise kiralamak zorunda kalmıştı.”

YAHUDİLER SİNAGOGLARIN KİRANLANMASINDAN MEMNUN

Virginia eyaleti Yahudi Hahamı Robert Nosanhuk, Müslümanların sinagogları kiralamasını çok olumlu bularak, bu girişimin Müslüman ve Yahudiler arasında bağ oluşmasına ve kültürel dayanışmalarda bulunmasına kapı aralayan güzel hareketler olarak yorumladı.  

Haham Nosanhuk gazeteye verdiği demeçte, " ‘İsa (a.s) bizim ibadet hanelerimiz tüm insanlar içindir.’ buyurmuştu. Bilmiyorum, hiç Kilisede ramazan ayının ibadetle geçirebileceğini tasavvur etmiş miydi? Müslümanlar için gerekli olan sadece seccade ve geniş bir alan, bu yüzden ibadet yerimiz fazla olan oturaklarla doldu” şeklinde konuştu.

İSRAİL FİLİSTİN ANTLAŞMASINI KABUL ETMİYORUZ ANCAK BİR BİRİMİZİ BU ŞEKİLDE TANIYORUZ
Haham Nosanhuk, son olarak, “Biz ABD gibi İsrail ve Filistin arasındaki nihai tavsiye antlaşma olmasını tasvip etmiyoruz. Ancak böyle bir birimizden bir birimizi tanıyabiliyor ve yardımlaşıyoruz” dedi.

7 MİLYON MÜSLÜMAN TERAVİH KILIYOR
ABD’de Müslümanlar, ramazan ayını bütün heyecanıyla yaşamaya devam ediyorlar. 300 milyonluk nüfustan 7 milyon Müslüman topluca teravih namazı kılıyor ve Ramazan ayında çeşitli yerlerde buluşan Müslümanlar, ibadetler, dini çalışmalar ve İslam kültürü edinmeye çalışıyorlar.

SAMET DOĞAN-HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.