Krokiler Yarbay Dönmez'in el ürünü

Krokiler Yarbay Dönmez'in el ürünü
Yarbay Mustafa Dönmez'in Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatla ilgili yargılanmasına devam edildi.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde devam edilen duruşmada, bilirkişi Nazmiye Aktaş, krokilerdeki çizimler ve karakterlerin Yarbay Dönmez'in el ürünü olduğu kanaatinin kesin olduğunu söyledi. Ankara Jandarma İl Komutanlığı ise krokiler ile mühimatın bulunduğu yer arasında uygunluk olduğunu tespit etti. Duruşma 28 Ağustos 2009 tarihine ertelendi.

Yarbay Mustafa Dönmez'in "askeri eşyayı gizlemek" suçundan yargılanmasına Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada tanık olarak Jandarma Kriminal Laboratuarı'nda çalışan uzman Nazmiye Aktaş dinlendi. Soruşturma aşamasında raporları hazırlayan Aktaş, raporun üç uzman tarafından hazırlandığını belirtti. Raporun Askeri Savcılığı'n talebiyle hazırlandığını anlatan Aktaş, akredite kapsamında bağımsız incelemenin ardından görüşlerin aynı olduğunu ifade etti. Bütün delillerden yararlandığını vurgulayan Aktaş, krokilerdeki çizimler, harf ve rakam karakterlerin el yazısı niteliğinde olduğunu belirterek, Yarbay Dönmez'in el ürünü olduğu kanaatinin kesin olduğunu dile getirdi. 

Kalem baskı şiddetinin de incelendiğini ifade eden Aktaş, beyinsel bir zarar olmadığı sürece el yazısının değişmeyeceğini kaydetti. Bunların başka biri tarafından hazırlanması halinde optik cihazlar ve uzmanlar yardımıyla çok rahat taklit olduğunun tespit edilebileceğine dikkat çeken Aktaş, askeri savcılık tarafından özel bir inceleme yapılmasına yönelik bir talebin olmadığını vurguladı. 

İncelemenin kimyasal değil fiziksel yapıldığını söyleyen Aktaş, ne zaman çizildiğinin günümüz teknolojisiyle dünyanın hiçbir yerinde belirlenmesinin mümkün olmadığını belirtti. 

Krokilerin çiziminin ve mühimmatın polis tarafından konulduğunda ısrar eden Yarbay Mustafa Dönmez ise iddiaları reddetti. 

BİLİRKİŞİYE HAKARET

Bir şey yapmışsa Mustafa Kemal'in askeri olarak onun altına imza atabileceğini savunan Dönmez, 5 polisin sicil numaralarını vererek, tanık olarak dinlenmesini ve parmak izlerinin alınmasını talep etti. 

Yarbay Dönmez, bilirkişi Nazmiye Aktaş'a hakaret edince hakim tarafından uyarıldı. "Bilirkişi, bilmez kişi." şeklinde bir ifade kullanınca hakim bunu zapta geçirdi. Bunun üzerine Dönmez, özür dilemek zorunda kaldı.

Duruşma 28 Ağustos'a ertelenirken, Dönmez'in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Polislerin parmak izlerinin alınmasına gerek görmeyen mahkeme, daha önce dinlenen tanıkların yeniden dinlenmesi talebini de reddetti. 

Dönmez'in eşi Binbaşı Fatma Dönmez ise istemesi halinde 28 Ağustos'taki duruşmada tanık olarak dinlenebilecek. Ayrıca mahkeme diğer iki bilirkişinin dinlenmesine de gerek görmedi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.