Savcı: ETÖ ve Anafor ilişkili ama birleşmesin

Savcı: ETÖ ve Anafor ilişkili ama birleşmesin
Savcı: Ergenekon ve Anafor davaları ilişkili ama davalar birleştirilmesin

Ergenekon davasıyla birleştirilmesi konusunda mahkemeden görüş sorulan Vatanser Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGBH) ve Anafor davalarıyla ilgili olarak, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, mütalaasını verdi. Cumhuriyet Savcısı, "Her iki dava da Ergenekon davası ile hukuki ve fiili irtibatlı. Ancak 177 şüphelisi bulunan Anafor davasının, Ergenekon davası ile birleştirilmesi yargılamanın yapılmasını imkansız hale getireceğinden birleştirilmesine muvafakat verilmesin" şeklinde görüş bildirdi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Ergenekon' davasında sanık ve avukat talepleri gece yarısı 00.30'da tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, yapılan taleplerle ilgili olarak görüş bildirdi. Savcı Pekgüzel, Ergenekon soruşturmasıyla açılan 3. davada gizli tanık Anadolu olduğu ileri sürüldüğü için can güvenliğinin tehlikede olduğunu ileri süren sanık Ümit Sayın'ın, duruşmalardan muaf tutulması talebinin kabulüne karar verilmesini istedi.

Ankara 11. Ağır Ceza mahkemesinde görülen VKGBH davası ile İzmir'de görülen Anafor davasının, Ergenekon davasıyla birleştirilmesi konusunda mahkemeden görüşünün sorulduğunu hatırlatan savcı Pekgüzel, birleştirme konusunda savcılık makamının görüşünü bildirdi. Pekgüzel, VKGBH yöneticisi Taner Ünal ile Ahmet Cinali'nin "Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davada bahsi geçen örgütün Ergenekon terör örgütü olduğunu, Ergenekon davasıyla hukuki ve fiili irtibatlı bulunduğunu belirterek bu iki davanın birleştirilmesine karar verilmesini talep etti.

Savcı Pekgüzel, Ergenekon davası ile İzmir'de görülmekte olan Anafor davası arasında da hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu belirterek, "Ancak her iki davada da sorgular tamamlanmadığı, birleştirilmesi halinde yargılamanın yapılmasının imkansız bir hal alabileceği dikkate alınarak birleştirilmesine gerek olmadığına karar verilmesi talep olunur" şeklinde görüş bildirdi. Ergenekon davası sanıkları Sami Hoştan ile emekli general Veli Küçük, İzmir'de görülmekte olan Anafor davasında da yönetici suçlamasıyla yargılanıyor.

Mahkeme heyeti başkanı Köksal Şengün, 20 dakikalık bir aranın ardından saatin gece yarısı 01.20 olmasını da dikkate alarak talepler konusunda mahkemenin sonraki oturumda karar vereceğini açıklayarak duruşmayı 27 Ağustos 2009 günü saat 09.30'a ertelediklerini açıkladı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.