ETÖ-PKK deşifre oldu, Devrimci Karargâh kuruldu

ETÖ-PKK deşifre oldu, Devrimci Karargâh kuruldu
PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Bülent Dumlu'nun polisteki ifadeleri, terör örgütleri arasındaki bağlantıları deşifre etti.

Yahya ÖYLEK'in haberi

PKK-Ergenekon ilişkisine dikkat çeken Dumlu, kaçışları önlemek için yeni bir örgüt kurul- duğunu söyledi ve ekledi: "Devrimci Karargâh, Ergenekon'a hizmet ediyor."

Terör örgütünün dağ kadrosunda 15 yıl kaldıktan sonra geçen yıl kaçarak polise teslim olan Bülent Dumlu'nun, PKK ile Ergenekon arasındaki bağlantıya ilişkin önemli itiraflarda bulunduğu ortaya çıktı. Ek klasörlerde yer alan bilgilere göre, 1 Aralık 2008'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesinde sorgulanan Dumlu'ya 'PKK ile Ergenekon bağlantısı' soruldu. Dumlu, verdiği ifadede, Ergenekon soruşturması sürecinde iki örgüt arasındaki bağlantıların deşifre olduğuna dikkat çekerek, PKK'da zaten var olan kaçışların arttığını söyledi. Örgütün gerçek yüzünü gören teröristlerin, gruplar halinde dağdan indiğini belirtti. Kaçışların önüne geçmek isteyen terör örgütünün de bu sebeple Devrimci Karargâh örgütünü kurduğunu vurguladı. PKK içindeyken örgütün 'derin devlet'le bağlantısını bildiğini anlatan Dumlu, "Eğitimli olanları yeni bir örgütte toplayarak bu kaçışları önlemek istediler. Devrimci Karargâh örgütünü Ergenekon'a hizmet eden bir yapı olarak görüyorum." diyor.

PKK terör örgütünün dağ kadrosunda yer alan Bülent Dumlu'nun üçüncü iddianamenin ek klasörlerinde tespit edilen ifadeleri de savcıları doğrulamakla kalmıyor, PKK ve Ergenekon arasındaki bağlantıya dair yeni ipuçları da veriyor. Dumlu'nun 37 sayfalık ifadesinde son yıllarda yaptığı bazı eylemlerle isminden söz ettiren Devrimci Karargâh Örgütü ile ilgili çarpıcı iddialar da bulunuyor.

1 Aralık 2008'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesinde ifadesi alınan Dumlu'ya 'terör örgütü PKK ile Ergenekon arasındaki bağlantı' soruluyor. PKK içindeyken örgüt ile Ergenekon bağlantısı hakkında bilgisinin olmadığını ifade eden Dumlu, PKK'nın 'derin devlet'le bağlantısını bildiğini anlatıyor. Şunları söylüyor: "O zaman çelişkili olarak gördüğümüz ve konuşmalarımıza yansıyan şey devletin kendisinin bir düşman yarattığı, bu düşmanı besleyerek devamını sağladığıydı. Ama şimdi bakıyorum, o zaman suçladığımız devletin aslında devletin içinde yapılanmış bir Ergenekon olduğunu anlıyorum."

SORGULAMALAR VE KAÇIŞLAR BAŞLIYOR

Bülent Dumlu'nun ifadelerine göre, PKK, Hizbullah ve DHKP-C'nin Ergenekon'la bağlantıları ortaya çıkınca örgüt içinde sorgulamalar başlıyor. Bu süreçte PKK'dan kaçışların görüldüğünü anlatan Dumlu, "Örgütler boşa çıkınca Devrimci Karargâh diye bir örgüt kuruldu. PKK içerisinde eğitim alanları yeni bir örgütte toplayarak bu kaçışları önlemek istediler. Devrimci Karargâh Örgütü'nü Ergenekon'a hizmet eden bir yapı olarak görüyorum. Kitleler sürü psikolojisi içinde sürekli kendilerine kahraman arar. Sürünün çobanına bir şey olunca yeni çoban bulmak kolaydır." şeklinde konuşuyor.

HEDEF TÜRK-KÜRT ÇATIŞMASI

PKK'nın, gençliğini ve kitlesini harekete geçirmek için Serhıldan (sivil itaatsizlik) tipi eylemler yaptırmaya başladığını anlatan Dumlu, bu eylemlerle Türk ve Kürt halkını karşı karşıya getirmek için kaos ortamı hazırlandığını vurguluyor. PKK'nın kaos ortamından nemalandığı söyleyen Dumlu, Ergenekon'un ise bundan medet umduğunu anlatıyor. PKK kamplarında sol örgütlerden eğitim alıp almadığı yönündeki soruya Dumlu, şöyle cevap veriyor: "2006 yılı sonu ve 2007 yılı Mayıs ayına kadar kaldığım Zap kampında deşifre olmamaları için bulundukları kamptan farklı yerlerde eğitim alanları gördüm. Bunların Türkiye'den gelen Türksolu adlı örgüte mensup olduklarını öğrendim. Burada her türlü tabanca, roketatar, havan kullanımı, Uzi, MP15, Kalaşnikof, M16, Kanas ile patlayıcı madde yapımı ve kullanımı eğitimi alıyorlardı."

Deliller iddianamede

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan üç iddianamede de, PKK terör örgütüyle olan bağlantılar üzerinde ısrarla duruluyor. İddianamelere göre, iki örgüt arasındaki bağlantıyı Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile tutuksuz sanık Prof. Dr. Yalçın Küçük sağlıyor. Savcılar iddialarını, her iki ismin terörist başı Abdullah Öcalan'la çekilmiş resimleri, konuşma kayıtları ve gizli tanık ifadeleriyle destekliyor 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.