TSK’dan 30 Ağustos’ta ayrımcılığa devam

TSK’dan 30 Ağustos’ta ayrımcılığa devam
30 Ağustos Zafer Bayramı bütün yurtta ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanırken, Genelkurmay Başkanlığı, bir ayrımcılığa daha imza attı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın, 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlediği resepsiyona 4 bin kişiyi davet ederken, örtülülere davetiye göndermemesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül’e bile tek kişilik davetiye gönderildiği, akredite olmayan gazetelerin ve DTP’lilerin resepsiyona çağrılmadığı öğrenildi.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLERLE KUTLANIYOR
Öte yandan 30 Ağustos Zafer Bayramı bütün yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC’de törenlerle kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, “Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır. Birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Bağımsız ve müstakil olarak sonsuza kadar bir arada yaşama irademizin en önemli kilometre taşıdır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, Başkomutan Atatürk önderliğinde kazanılan 30 Ağustos zaferinin dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazıldığını belirtti. “Bugün tarihimizde çok önemli bir günü hep birlikte kutlamanın mutluluğu içindeyiz” diyen Gül'ün mesajında özetle şu ifadeler yer aldı: “Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır. birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Bağımsız ve müstakil olarak sonsuza kadar bir arada yaşama irademizin en önemli kilometre taşıdır. Bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da kimse bu birlikteliğe zarar veremeyecektir. Yeter ki kendimize güvenmeye devam edelim. En büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Demokrasisini olgunlaştıran, insan hak ve özgürlüklerinde ciddi adımlar atan, ekonomisini güçlendiren Türkiye geleceğe güvenle bakmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.