İsrail’den övgü aldı!

İsrail’den övgü aldı!
İsrail Başbakanı Netanyahu, Aydın Doğan ile yüzde 25 ortaklığı bulunan Axel Springer şirketini ziyaret ederek, “İsrail’e yorulmak bilmez desteğiniz için teşekkürler” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Aydın Doğan’ın, “Siyonist yayın ilkeleri” ile tanınan Alman medya karteli ortağı Axel Springer grubunu ziyaret etti. Geçtiğimiz Perşembe günü grubun amiral gemisi Bild gazetesine gerçekleştirdiği ziyarette, ziyaretçi defterini de imzalayan Netanyahu, deftere düştüğü notta, Springer ailesine olan minnettarlığını, “İsrail’e yorulmak bilmez desteğiniz için teşekkürler” diyerek ifade etti. Bild gazetesinin haberine göre, ziyarette gazetenin geçtiğimiz sene yayınladığı Ausschwitz’deki Neonazi kamplarının orijinal planları Netanyahu’ya verildi.

SİYONİST YAYIN İLKELERİ TÜRKİYE’DE
Almanya’da, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra işgal yönetimi tarafından verilen izinle faaliyet gösteren Almanya’nın medya devi Axel Springer AG, Türkiye’de yaklaşık 2 yıl önce Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Doğan TV’nin yüzde 25 hissesini satın almasıyla gündeme geldi. 2006’da gerçekleşen satışın 2007’de gerçekleşmiş gibi gösterilmesi sebebiyle maliyeden Doğan Grubu’na 826 milyon lira vergi cezası kesilirken, Doğan’ın “yeni yayın ilkeleri” de tartışmalara neden oldu. Zira Doğan’a ortak olan Axel Springer’in, “dünya genelindeki faaliyetleri için geçerli” kabul ettiği yayın ilkeleri açıkça “Siyonist İsrail’in menfaatlerinin desteklenmesini” öngörüyor.

DOĞAN’IN İSRAİL BAĞLANTISI
Axel Springer-Doğan ortaklığı ile ilgili skandal bilgiler, bu kadarla da sınırlı değil. Son olarak Axel Springer AG’nin kurucusu Yahudi asıllı Axel Springer’in 1985 yılında ölmeden önce tüm hisselerini İsrail devletine bağışladığı da ortaya çıkmıştı. Hisselerinin tamamının İsrail devletinde olduğu anlaşılan şirket, Doğan Yayın Holding’in de yüzde 25’ine sahip. Doğan ve Axel Springer arasındaki bu ortaklık, İsrail’in Doğan Yayın Holding’in yüzde 25’ine sahip olduğu anlamına geliyor. 1967 yılındaki Arap-İsrail savaşı sırasında İsrail’i destekleyen ve Almanya’daki Neo-Nazilere hitap eden yayınlarıyla tanınan Axel Springer, o dönemde Almanya’nın en önemli dergileri Stern ve Der Spiegel tarafından eleştirilirken, 1999 yılında Nobel Edebiyat Ödülü sahibi olan ünlü Alman yazar Günter Grass tarafından da ‘faşist’ olarak nitelendirilmişti.

KARTEL, SİYONİZMİN BORAZANI
Öte yandan Doğan Grubu yayın organlarındaki İsrail yanlısı açık tutum ve HAMAS ile Hizbullah gibi Siyonist işgale karşı kurtuluş mücadelesi veren örgütler aleyhindeki haberler, Doğan-İsrail bağlantısını açıkça ortaya koyuyor. Türkiye’ye gelen İsrailli yöneticilerin özel açıklamaları için Doğan gazete ve TV’lerini tercih etmesi dikkat çekerken, İsrail’in eski Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, ülkesine gitmeden önce yine Milliyet’e verdiği röportajında Filistinlilere verdiği destek sebebiyle Vakit’i hedef göstermişti. Avivi, AK Parti hükümetini, “Anti-Siyonist yayınlarına rağmen Vakit gazetesi karşısında sessiz kalmakla” suçlamış, “Bunlarla ciddi biçimde uğraşılması lazım. Bu yargının işi. Onu da hükümetin devreye sokması lazım” diye konuşmuştu.

ERTUĞRUL CESUR-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.