HSYK resmen darbeciden yana

HSYK resmen darbeciden yana
Yapısı, uygulamaları ve aldığı ‘mutlak’ kararlar sebebiyle güvenilirliğini yitiren HSYK, darbeci Kenan Evren hakkında suç duyurusunda bulunan Savcı Kayasu ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın adını, hazırladığ

HSYK, BAŞKOMUTANIN DEĞİL DARBECİLERİN SAFINDA

12 Eylül’ün darbe lideri ve 27 Nisan bildirisini yayınlayan dönemin Genelkurmay Başkanı etrafında adeta çelikten zırh ören HSYK daha önce Başkomutana dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya da göz yummuştu. Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesi’ne açtığı kapatma davasında Başkomutan Abdullah Gül için 5 yıl süreyle siyasi yasak istemişti.

3 DARBENİN MİMARLARI VE HSYK

Ergenekon sanıklarına açıkça destek veren YARSAV üyelerinin çoğunlukta olduğu HSYK’nın Ergenekon savcılarını ‘atama ilkeleri’ne aykırı bir şekilde değiştirmek isteyerek, darbe ortamı için çırpınan örgüt üyelerini kolladığı da biliniyor. ESTÖ soruşturmasında ortaya çıkan Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven kodlu darbe planlarının iki mimarı da asker olması dikkat çekiyor.

HSYK’NIN DESTEK VERDİĞİ PAŞALAR ÖRGÜT ÜST DÜZEY YÖNETİSİCİ

Evren ve Büyükanıt’ın yargılanması için mücadele veren savcıları linç eden HSYK’nın ‘Örgüt üst düzey yöneticisi olmak’, ‘cebir ve şiddet kullanarak TBMM ve Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’, ‘Hükümete karşı silahlı isyana tahrik’ suçlarından yargılanacak olan Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’u da ESTÖ savcılarını değiştirerek koruma altına almak istiyor.

“HSYK’NIN YAPISI BUNUN İÇİN DEĞİŞTİRİLMELİ”

Vakit’e konuşan Özgün Yaklaşım Derneği Genel Başkanı Avukat Ahmet Gül, “İşte HSYK’nın yapısı bunun için değiştirilmelidir” dedi. 28 Şubat, 27 Nisan, Şemdinli, Ergenekon ve Danıştay saldırısı gibi kaotik durumlarda HSYK’nın taraf olduğunu vurgulayan Gül, “Ülkenin Başkomutanı’na dava açanlar hakkında HSYK tarafından tek bir inceleme dahi yapılmaması çifte standardı gözler önüne sermeye yetiyor. 12 Eylül 1980 darbesinin ürünü HSYK’ya uygar ülkelerde yapısı itibariyle rastlanması mümkün değildir. HSYK’nın yapısı, yargıyı bütünüyle temsil etmiyor ve yargı bağımsızlığını da zedeliyor” dedi.

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.