Ergenekon’a rektör kıyağı!

Ergenekon’a rektör kıyağı!
Başörtülüleri kovdu, Ergenekoncuları ihya etti... Sezer’in rektörü 2 trilyonu ihalesiz vermiş!..

HASAN TOSUN'UN HABERİ...

Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer tarafından 2. kez rektörlüğe atanan ve başörtülü öğrencileri yasal düzenlemeye rağmen okula almayan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli’nin, banka promosyonundan elde edilen 2 trilyon parayı ihalesiz olarak Ergenekon sanığı İbrahim Şahin’in irtibatlı olduğu iddia edilen ve merkezi Ankara’da bulanan Üçgen İnşaat isimli bir firmaya verdiği ve bu firmanın sözleşme gereğince yapılması gereken yemekhaneyi yaptığı ancak misafirhaneyi yapmadığı iddia ediliyor.

2 TRİLYONU İHALESİZ VERDİ
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettirilen 18 sayfalık ihbar dilekçesine Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Yapı Kredi Bankası Tokat Şubesi arasında 7 Nisan 2007 tarihli protokol gereğince üniversiteye promosyon parası olarak 2 milyon 381 bin TL verildi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Zehra Seyfikli, bu parayı ihalesiz olarak Ergenekon sanığı İbrahim Şahin’in irtibatlı olduğu iddia edilen ve merkezi Ankara’da bulunan Üçgen İnşaat isimli bir firmaya aktardı. Bu paranın karşılığında üniversiteye misafirhane ve yemekhane binaları yapması beklenen firma, sadece yemekhaneyi yaptı, misafirhane ise yapılmadı. İddiaları ciddi bulan Başsavcılık, rektör Seyfikli’nin dosyasını rektör olması nedeniyle görevsizlik kararı vererek dosyayı, 4 Haziran 2008 tarihinde YÖK’e gönderdi. Hakkında çok sayıda usulsüzlük dosyası bulunduğu iddia edilen Seyfikli ile ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi.

PEŞKEŞE KARŞI ÇIKAN REKTÖR YARDIMCISI DAYAK YEDİ
Vakit’in ele geçirdiği Mart 2007 tarihli tutanağa göre rektör Zehra Seyfikli, rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Durdu Karslı, Genel Sekreter Doç. Dr. Sedat Yazıcı, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Cengiz Şen ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Halis Çalıkoğlu’ndan oluşan üniversite yönetimi, 2 milyon 381 bin TL’yi, 3 bin metrekare konukevi, 5 bin metrekarelik yemekhane ve 3 bin metrekarelik üniversite çarşısı yapmak üzere Üçgen İnşaat’a aktardı. Paranın ihalesiz ve anlaşmasız bir şekilde bir firmaya peşkeş çekilmesine karşı çıkan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Durdu Karslı, “Görüşülen sadece avam projesiydi, asla böyle bir karar verilmedi, yalnızca şekil olarak nasıl bir bina olması konusunda hemfikir olundu. Asla bir firmayla anlaşma yapılmadı” diyerek tutanağa şerh koydu. Bunun üzerine Karslı, şehir meydanında gezerken çete üyelerinin saldırısına uğradı.

“İHALE AÇMAK MECBURİYETİNDE DEĞİLİM”
Vakit’in sorularını cevaplayan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Zehra Seyfikli, 2 trilyon parayı ihalesiz olarak verdiğini kabul ederek, “Promosyon parası olduğu için para üniversitemizin bütçesine girmemiştir. Bütçeye girmeyen bir parayı ben nasıl ihale yapayım. Hem bütçede olmayan parayı ihaleye vermek mecburiyetinde değilim” dedi. Ergenekoncularla irtibatlı olduğu iddia edilen Üçgen İnşaat’ın kime ait olduğunu bilmediğini belirten Seyfikli, “Hiç kimseyle özel bir anlaşma yapmadım. Firma sahiplerini tanımıyorum. İbrahim Şahin’i tanımıyorum. Mehmet Akyazı danışmanım, çok iyi çalışkan birisidir” dedi. Firma tarafından taahhüt edilen yemekhane ve misafirhane inşaatının bitip bitmediği konusundaki sorularımıza önce “tamamlandı” dedi, bir süre sonra kıvırdı. Seyfikli, “6 bin metrekare olan proje, 7 bin 500 metrekareye çıkarıldığı için misafirhane yapılamadı” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANI
Sezer tarafından 2 dönemdir rektörlüğe atanan Seyfikli, üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldıran yasal düzenlemeyi bile dikkate almayarak, başörtüsünü bir özgürlük olarak görmediğini söylemişti. Seyfikli, gazetecilerin bu konuyla ilgili sorularına “Cumhuriyet kadını olduğum için kadınlarımızın başını örtmesine kesinlikle karşıyım” diye cevap vermişti.

Bankadan alınan 2 trilyon paranın Üçgen İnşaat’a verilmesinin kararlaştırıldığı tutanak (üstte solda) ve Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Zehra Seyfikli hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle başlatılan hazırlık soruşturması ve verilen görevsizlik kararı.

135 BİN TL’Yİ ZİMMETİNE GEÇİREN REKTÖR ECER, 10 YIL CEZA ALDI
Niğde Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ferhat Ecer, rektörlük görevini yürütürken bir banka ile personel maaş sözleşmesi imzaladığı ve bankadan aldığı 135 bin YTL’yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılandığı davada, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.