Sel felaketi: 7 ölü, 13 yaralı, 3 kayıp

Sel felaketi: 7 ölü, 13 yaralı, 3 kayıp
Sel felaketinde 7 kişi öldü, 13 kişi yaralandı, 3 kişi ise kayıp

İstanbul ve Tekirdağ'da meydana gelen sel felaketinde 7 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı, 3 kişinin kayıp olduğu, kayıpları arama çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi. Öte yandan, Başbakanlık tarafından sel felaketinde büyük hasar gören Tekirdağ'a 250 bin TL acil ödenek gönderildiği açıklandı. 

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki selde Handan, Büşra, Afra Çakar, Mustafa Bilgin (82), ve Fatma Bilgin'in (79) İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki selde ise Havanur Korkmaz ve Faruk Donat'ın hayatını kaybettiği kaydedildi. Kaybolan Fatih ve Berna Çakar'ı arama çalışmalarının sivil savunma ekipleri ve askeri birliklerce sürdürüldüğü ifade edildi. 

Sel ve su baskınları nedeniyle bölgedeki çok sayıda ev ve iş yeri ile bazı okullar ve devlet hastanelerinde hasar oluştuğu belirtilen açıklamada, afete maruz kalan ilçelerde ise hasar tespit çalışmalarına başlandığı kaydedildi. 

Açıklamada, Tekirdağ'da 8 ev, 3 iş yeri, 1 ağıl ile 1 köprünün yıkıldığı, 12 ev ve 1 çiftliği su bastığı, İstanbul'daki sel felaketinde de bin 700 ev, yazlık konut ve iş yerinin su baskınına uğradığı kaydedildi. Hasar gören 20 dairelik bir blokun da boşaltıldığı belirtildi. 

Açıklamaya göre, Silivri ve Selimpaşa'da 8 okul ile Çatalca, Silivri ve Selimpaşa devlet hastaneleri su baskınlarında zarar görürken, 58 araç ve 15-20 teknede hasar oluştu. 

Türk Kızılayı'ınca her iki ile çeşitli yardım malzemeleri ve gıda maddeleri gönderildiği bigisine de yer verilen açıklamada, kurtarma faaliyetlerinin 6 helikopter, çok sayıda kurtarma botu ile kamu ve özel iş makineleri kullanılarak yürütüldüğü kaydedildi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.