Erdoğan, Arcayürek'ten tazminat kazandı

Erdoğan, Arcayürek'ten tazminat kazandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Politika Durağı'' adlı programda, ''Kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla Cumhuriyet gazetesi yazarı gazeteci Cüneyt Arcayürek ile programın yayımlandığı KanalTürk televizyonu hakkında açtığı davada, 3 bin TL

Yargıtay'ın bozma kararının ardından Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesinde yeniden görülen davanın karar duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Arcayürek'in avukatı Alper Öktem katıldı.

Hakim Kenan Altıparmak, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin, mahkemenin daha önce vermiş olduğu kararı bozduğunu hatırlatarak, taraflardan karara ilişkin görüşlerini sordu. 

Avukat Cemaloğlu, bozma kararına uyulmasını talep ederken, avukat Öktem ise mahkemenin daha önceki kararında direnmesini istedi. 

Mahkeme Hakimi, ara kararında, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin bozma kararına uyulmasını kararlaştırdı. 

Daha önceki iddialarını tekrarlayan avukat Cemaloğlu, davanın kabulüne karar verilmesini isterken, avukat Öktem de davanın reddini talep etti. 

Mahkeme, davayı kısmen kabul ederek, Arcayürek ve televizyon kanalının, Başbakan Erdoğan'a, yasal faiziyle birlikte 3 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.