Dalaksız hergeleden Mısır Fatihi sahabeye hakaret

Dalaksız hergeleden Mısır Fatihi sahabeye hakaret
Hürriyet gazetesinin ürkek Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün “hergelesi”, umre ziyaretini anlattığı yazı dizisinin son metninde sahabelerden Mısır fatihi Amr İbn’l-As’a hakaret etti. Bununla da yetinmeyen Hürriyet&

AH COŞKUN İLE İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

SAMET DOĞAN/HABERVAKTİM


Hürriyet gazetesinin ürkek Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün “hergelesi”, umre ziyaretini anlattığı yazı dizisinin son metninde sahabelerden Mısır fatihi Amr İbn’l-As’a hakaret etti. Bununla da yetinmeyen Hürriyet’in din işlerinden sorumlu yazarı Ahmet Hakan, İmam hatipli olmasına rağmen Mekke’de irad edilen veda hutbesinin verildiği yeri Medine’de ziyaret ederek bir ilke imza attı.

Peygamber Efendimize yakınlığıyla bilinen sahabe Amr İbn’l-As (r.a)’a “hilekâr” diyen Ahmet Hakan’a tepki geldi. Bir zamanlar mütedeyyin insanların yanında olan Hakan, veda hutbesinin okunduğu yerin Medine’de olduğunu söyleyerek, okuduğu imam hatip lisesinin hakkını veremediğini ortaya koydu. Hakan, ürkek Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile birlikte gittikleri umre ziyaretini anlattığı yazı dizisinin son bölümünde, Mekke’de irad olunan veda hutbesinin mekânını Medine’de ziyaret ettiğini iddia ederek bir skandala imza attı.

AMR İBN’L-AS KİMDİR?

Amr İbn’l-As (r.a) İslamiyet’i kabul etmesiyle Mekkeli müşriklerin gücünün zayıflamasına sebep oldu. İslam tarihinde büyük başarılara imza atan büyük sahabe Mısır’ı fethederek İslam’a ve Müslümanlara pek çok hizmetlerde bulundu.

Peygamber Efendimiz, Ahmet Hakan’ın “hilekâr” diyerek aşağıladığı Amr İbn’l-As’ın bilgi, cesaret ve bağımlılığını överdi. Cesareti ve dehasını yakinen bildiği için aralarında Hz. Ebubekir (r.a) ve Hz Ömer (r.a) gibi sahabelerin en büyüklerinin de bulunduğu bir akıncı birliğine kumandan tayin etti. Ayrıca Peygamber Efendimiz onu Umman’a İslamiyet’i tebliğ ve vergi toplaması üzere göndermişti. 

Peygamber Efendimizin yakınında bulunan, büyük sahabe Amr İbn’l-As’a yönelik “İslam tarihinin en büyük hilekârı” ifadesini kullanan Ahmet Hakan’a tepki yağıyor. Savaş dehası olan sahabenin, Peygamber’in “savaş hiledir” sözü üzerine pek çok savaşta rakibini kumpasa düşürmeyi başaran sahabeye “hilekâr” diyen Ahmet Hakan, Mekke’de okunan veda hutbesinin Medine’de okunduğunu yazarak İslam tarihi bilgisinin imam hatip lisesi düzeyinde olmadığını da gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.