Türk askerine de dine de karşılar!

Türk askerine de dine de karşılar!
KKTC’de son yıllarda toplumdaki dine ve dini eğitime olan yönelim, adanın tek yönetim altında birleşmesini ve Türk askerinin önkoşulsuz olarak adadan ayrılmasını savunan “ultra özgürlükçüler” olarak nitelendirilen çevreleri rahatsız etti

ALİ EYVAZ'IN HABERİ...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dindarlara yönelik baskıların giderek arttığı gözlenirken, bu konuda özellikle bazı sözde sivil toplum kuruluşlarının ön plana çıktıkları görülüyor. 

KKTC’de son yıllarda toplumdaki dine ve dini eğitime olan yönelim, adanın tek yönetim altında birleşmesini ve Türk askerinin önkoşulsuz olarak adadan ayrılmasını savunan “ultra özgürlükçüler” olarak nitelendirilen çevreleri rahatsız etti. Bu çevrelerin en etkili kuruluşlarından olan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur’an kurslarına yönelik faşizan baskınlar düzenledi. 

HEM İHBAR HEM TAHRİK 
Sendikanın cami yapımına ve imam istihdamına karşı başlattığı kampanya çerçevesinde tek tek camilerdeki yaz Kur’an Kurslarının içine girildiği, çocukların fotoğraflarının çekilip basına verildiği ve kolluk güçleri üzerinde psikolojik baskı kurularak, buralara baskınlar düzenletildiği bildirildi. 
Öte yandan sendikanın ihbarları ve kışkırtıcı tutumunu protesto etmek için zaman zaman sendika önüne gelip gösteri yapan Kıbrıslı Müslüman Türkler, sendikaya asılan döviz ve pankartlarla sürekli tahkir ediliyor. 

ÇOCUKLARA VE AİLELERİNE BASKI 
KKTC Başbakanlığına bağlı Din İşleri Dairesi’nden izinli, tamamı resmi olan kursların verildiği 7 cami adadaki Türk askeri varlığına bağlı çalışan KKTC polisi tarafından basıldı ve “yaşı küçük olduğu” gerekçesiyle bazı çocuklar karakola götürülüp orada ailelerine teslim edildi.

İŞTE FAŞİST SENDİKANIN İÇ YÜZÜ 
Bütün bu işlemler yapılırken, hepsinin altından Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın çıktığı görülüyor. Adada Türk askeri varlığını da istemeyen sendika, Rumlardan gelen her türlü talebe ise açık duruyor. Polise intikal eden Kur’an kursları hakkındaki ihbarların tamamına yakını bu sendika tarafından yapılıyor. Sendikaya bağlı öğretmenlerin ellerinde fotoğraf makineleriyle camilere baskınlar düzenledikleri bildiriliyor. 

SENDİKA İDDİALARI YALANLAMIYOR
Bütün bu iddialar hakkında ne düşündükleri sorulduğunda ise sendika yöneticilerinin iddiaların hiç birini reddetmedikleri görüyor. Türkiye’nin Kıbrıslı Türkleri eğitim yoluyla asimile ettiğini öne süren KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Türkiye’deki okullarda öğretilenlerin Kıbrıs’taki okullarda da öğretilmesi gereğinin yanlış olduğunu iddia etti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.