Filistinli Muhammet şehir rehberi gibi

Filistinli Muhammet şehir rehberi gibi
Filistinli âmâ santral operatörü 80 bin telefon numarasını ezbere biliyor. Filistin Sosyal İşler bakanlığında sekreter görevlisi olarak çalışan Muhammet Haşim, bakanlıktaki bütün birimlerin ve dışarıdan gelen bağlantıların telefon numaralarını

SAMET DOĞAN/HABERVAKTİM

Ramallah’ta Filistin sosyal İşleri bakanlığında santral operatörü olarak çalışan Muhammet Haşim, işi gereği bütün telefon numaraları ezbere biliyor. Gözlerinin görmemesi, kâğıt-kalem veya not defteri kullanmasına imkân vermediğinden dolayı bakanlık için gerekli olan bütün telefon numaralarını ezberlemiş. 

ZEKASI İNSANLARI ŞAŞIRTIYOR

Yaşadığı bölgede Muhammet, güzel huyu, sevecen tavrı ve hayrete düşürücü zekâsıyla insanların ilgi odağı olmuş durumda. Hayret verici yeteneklerinden dolayı insanlar çalıştığı işyerine onunla tanışmak için geliyorlar. Onun şakacı tavrı ve âmâ olmasına rağmen yaşama sevincinin yüksek olması insanları kendine hayran bırakıyor. 

GÖRMEDİĞİ HALDE BÜYÜK FACİAYI ÖNLEDİ

İş arkadaşı Arafat onu şöyle anlatıyor: “Muhammet’i hepimiz çok seviyoruz. Aslında ona bir de can borçluyuz; büyük bir faciayı önledi. Bir görevli, Bakanlıkta içtiği sigarayı yanıyor halde unutunca odası alev aldı. Muhammet bunu hemen fark etmeseydi, hem Bakanlığı hem de biz alevler arasında kalmış olacaktık.” 

RAMAZAN AYINI ÇOK SEVİYORUM

Filistin Sosyal İşleri Bakanı Macide Mısri, 180 görevli olmasına rağmen bütün özel işlerini Muhammet’e bırakıyor hatta anahtarlarını bile ona teslim ediyor. Cep telefon ve normal hatlı telefon numaralarından oluşan 80 bin rakamı ezbere bilen Muhammet, Ramazan ayında çok yorulduğunu çünkü tabiatı gereği çok konuştuğunu söyleyerek Kutsal Ramazan ayını çok sevdiğini belirtiyor.

MUHAMMET’İN EŞİ: ONUNLA MUTLUYUM

Mütevazi bir evde yaşama mücadelesini sürdüren Muhammet’in kültürlü ve okumuş olan hayat arkadaşı “Bir insanın nakıs olması, onunla evlenilmez anlamına gelmiyor. Hem babam beni tamamen ikna olmuş bir şekilde onunla evlendirdi. Bende bu evlilikten mutluyum.” şeklinde konuştu.

HAYATA TUTUNMAMAM İÇİN HİÇ BİR SEBEBİM YOK

Son olarak Muhammet, doktorların artık ümit kalmadığını vurgulamalarına rağmen, gözlerini tekrardan kazanacağına karşı ümidini yitirmediğini ifade ederek, 3 yaşından buyana görmemesine rağmen hayata tutunmaması için hiçbir sebep olmadığını vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.