Güneydoğu Ergenekonu hâkim karşısında!

Güneydoğu Ergenekonu hâkim karşısında!
Aralarında Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da bulunduğu 7 sanıklı ‘faili meçhuller’ davası bugün başlıyor. Temizöz ile korucu ve JİTEM’cilerin yargılanacağı davanın derinleştiği takdirde, Ergenekon&

FAİLİ MEÇHULLER AYDINLANABİLECEK Mİ?
İddianamede, sanık Albay Temizöz’ün 1993 yılında Cizre’de “terörle mücadele ediliyor” görüntüsü altında “korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan oluşan bir grup oluşturduğu”na yer veriliyor. “Söz konusu grubun süreç içerisinde asli görevinden ayrılarak, özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı” bildirilen iddianamede, bu sorgulanan kişilerden bir kısmının öldürüldüğü öne sürülüyor. 

DERİN YÖNTEM
Söz konusu grupta yer alan uzman çavuşların, itirafçılar ile gerçekleştirdikleri eylemlerden sonra öldürdükleri kişilere ait kimlik belgelerini Albay Temizöz’e teslim ettikleri belirtilen iddianamede, “Böylece Temizöz’ün vermiş olduğu talimatı yerine getirdiklerini bildirdikleri, birçok eylemde öldürülen kişilerin üzerlerinden kimlik belgelerinin çıkmamasının da bu hususu doğruladığı” ifade ediliyor. 

HÂKİM KARŞISINDALAR
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmada, 765 Sayılı TCK’nın “adam öldürmek”, “cürüm işlemek için teşekkül oluşturma” ve “adam öldürmeye azmettirmek” suçlarından sanıklardan Cemal Temizöz’ün 9, Kamil Atağ’ın 7, Temer Atağ’ın 2, Adem Yakin’in 7, Hıdır Altuğ’un 3, Abdulhakim Güven’in 6, Kukel Atağ’ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. 

20 FAİLİ MEÇHUL CİNAYET
İddianamede, sanıklar; Ramazan Elçi, Ramazan Uykur, Abdullah Efelti, İbrahim Adak, Mehmet Gürri Özer, İbrahim Danış, Abdurrahman Afşar, Abdurrahman Akyol, İhsan Arslan, Beşir Bayar, Abdurrezak Binzet, İzzet Padır, Abdullah Özdemir, Mustafa Aydın, Süleyman Gasyak, Abdulaziz Gasyak, Ömer Candoruk, Yahya Akman, Abdulhamit Düdük ve yabancı uyruklu bir erkeğin öldürülmesi eylemlerinden sorumlu tutuluyor.

ASLAN DEĞİRMENCİ- VAKİT




 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.