Çankaya Belediyesi'nden şaraba destek

Çankaya Belediyesi'nden şaraba destek
Hizmet yerine şenlik ve festivallerle adını duyuran CHP’li Ankara Çankaya Belediyesi şimdi de Kalecik Karası şarabına destek vermeye hazırlanıyor.

CHP’Lİ BELEDİYELERDE ŞARAP DAYANIŞMASI

CHP’li belediyeler arasında şarap dayanışması sürüyor. Çankaya Belediyesi, 26-27 Eylül 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kalecik Karası Üzüm Ve Şarap Festivali'ne destek sunacak. Destek kapsamında yapılacaklar konusunda iki CHP’li belediye arasında bir protokol imzalandı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin'i makamında kabul etti. İki belediye arasındaki dayanışma ve işbirliği konularının ele alındığı görüşmede, Çankaya Belediyesi'nin 26-27 Eylül 2009 tarihinde gerçekleştirilecek olan Kalecik Karası Festivali'ne her konuda destek olması kararlaştırıldı. İki başkan bu işbirliği kararını bir protokolle imza altına aldı.

Çankaya Belediyesi'nin destek ve dayanışmasını yakından hissettiklerini belirten Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin, Kalecik halkı adına Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a teşekkür etti. Geçen yıllarda siyasi nedenlerle şarabın önemsenmeyişinden dolayı Kalecik Karası üzümünün değer kaybettiğini belirten Şahin, şöyle konuştu: "Kalecik Karası büyük değer kaybına uğradı. Bunda festivalde şarabın geri plana itilmesi etken rol oynadı. Biz bu yılki festivalle Kalecik Karası'na kaybettiği değeri
yeniden kazandırmak istiyoruz."

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da, Çankaya Belediyesi'nin Ankara'nın sorunlarının çözülebilmesi için tüm belediyelerle ortak mesai yürütmeye hazır olduğunu söyledi. Kalecik Belediyesi ile önümüzdeki dönemde uyumlu ve verimli bir işbirliği gerçekleştirerek çok önemli işlere imza atacaklarına inandıklarını belirten Tanık, sözlerine şöyle devam etti:

"Ankara'nın çevre ilçe ve köylerinin ekonomik bakımdan desteklenmesi hem Ankara'nın beslenmesi hem de sağlıklı bir kentleşme açısından son derece önemlidir. Kalecik Karası çok bilinmesine karşın ekonomik anlamda bugün hak ettiği konumda değil. Kalecik Karası'nı hak ettiği yerlere taşımak yalnızca Kalecik'in değil Ankara'nın da ekonomisi ve istihdamı üzerinde hatırı sayılır olumlu etkiler yaratacaktır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.