Aile boyu kadrolaşma

Aile boyu kadrolaşma
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP teşkilatı ve üniversite arkadaşlarını belediyede üst düzey birimlere getirdikten sonra şimdi de, arkadaşlarının akrabalarını aile boyu belediye kadrosuna kattı...

AKAYDIN, KAPISININ ÖNÜNE SU TANKERİ DAYADI-TIKLAYINIZ 

RÜŞVET VERMEYİNCE AKAYDIN'IN HIŞMINA UĞRADI-TIKLAYINIZ 

AKAYDIN'A 'KAZIK' SORULAR-TIKLAYINIZ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın belediyede başlattığı ‘Yüzde yüz CHP malı” kadrolaşma tüm hızıyla sürüyor. Üniversiteler Arası Kurul eski Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye başkanı olur olmaz başta Akdeniz Üniversitesi'nden 32 arkadaşı olmak üzere, CHP Antalya İl Başkanı'nın kızı, SHP eski İl Başkanı ve daha pek çok CHP sempatizanını belediyede göreve getirdiğini itiraf etmişti. Akaydın’ın şimdi de daha önce göreve getirdiği arkadaşlarının yakınlarını belediyede üst düzey yetkilerle işe başlattığı öğrenildi.

SÜLALE BOYU KADROLAŞMA
Kadrolaşmada hız kesmeyen Akaydın’ın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde kadrolu eleman alımlarını sürdürdüğü kaydedildi. Bir önceki dönem Belediye başkanı olan Menderes Türel’in ekibini hızla tasviye eden Akaydın’ın en son Antalya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı olarak göreve getirdiği arkadaşı Mahmut Akbaş’ın kızını, damadını ve damadının ağabeyini Belediyede müdür olarak göreve başlattığı kaydedildi.

KIZ, DAMAT, DAMATIN AĞBEYİNE ÜST DÜZEY GÖREV
Akaydın ile birlikte Akdeniz Üniversitesi’ndeki 25 yıllık görevinden ayrılarak Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı olan Mahmut Akbaş’ın kızı Yasemin Coşgun’u, Özel Kaleme aldırırken damadı Süleyman Coşgun’u da Harita ve İstimlak Müdürü olarak göreve başlattığı ortaya çıktı. Yine Akbaş’ın damadının ağabeyi Hakkı Coşgun’un da belediyede İdari İşler Şube Müdürlüğü görevine getirildiği belirlendi.

“KADROLAŞMA DOĞRU, BEN ATATÜRKÇÜYÜM”
Akaydın tarafından ailecek belediye yerleştirilen Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mahmut Akbaş Vakit’e yaptığı açıklamada, ilginç bir savunmada bulundu. Kadrolaşmayı itiraf eden Akbaş, “Neden benim samimi bir Atatürkçü olduğum, laik olduğum ve samimi bir sosyal demokrat olduğum gündeme gelmiyor da, Sayın Akaydın tarafından kızımın, damadımın ve damadımın ağabeyinin müdür yapılması gündeme geliyor?” dedi.

AKAYDIN: BENİM İNİSİYATİFİMLE GERÇEKLEŞTİ
Diğer taraftan kadrolaşmayla ilgili Vakit’e konuşan Başkan Akaydın da “Üniversitede yıllardan beri tanıdığım aileyi belediyeye aldım bunda yadırganacak ne var? Olay tamamen benim inisiyatifimle gerçekleşti” dedi.

CHP İL BAŞKANININ KIZINI VE SHP İL BAŞKANINI KADROYA ALMIŞTI
Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü dönemindeki icraatlarıyla “Akdeniz Üniversitesi'ni CHP'nin arka bahçesine çevirdi” eleştirilerinin hedefi olan Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelir gelmez yaptığı kadrolaşmayla da “Akaydın arka bahçeyi belediyeye taşıdı” suçlamalarına muhatap olmuştu. Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanı iken, Cumhurbaşkanlığı, YÖK Başkanlığı seçimleri ve özgürlüklerin önünü açan kanun değişikliği süreçlerinde rektörleri sık sık toplayıp, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attırarak birçok provokasyona ev sahipliği yapan Mustafa Akaydın, başta Akdeniz Üniversitesi'nden olmak üzere 32 arkadaşını, CHP Antalya İl Başkanı'nın kızını, SHP eski İl Başkanını ve daha pek çok CHP sempatizanını belediyede göreve getirdiğini Vakit’e itiraf etmişti. 

ALDAŞ’A YOLDAŞ DOLDURMUŞTU
Akaydın, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı, Dünya Bankası'ndan kredi alınması maksadıyla müşavir firma olarak kurulan ALDAŞ'ta Menderes Türel'in yönetim kurulu başkanı olduğu dönemde 20 civarında olan personel sayısını 40'a yükselterek, “Aldaş’a yoldaş doldurdu” yorumlarına neden olmuştu.

KİMLERİ HANGİ GÖREVE GETİRMİŞTİ, İŞTE O KADRO

* Prof. Dr. Mehmet Rıfkı Aktekin, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı mezunu olan Aktekin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine getirildi.

* Mahmut Akbaş, 15 Nisan 2009 yılında Akdeniz Üniversitesi İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak görev yapmakta iken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı emrinde Destek Hizmetler Daire Başkanı olarak atandı.

* Ufuk Okan, 1996 yılında Akdeniz Üniversitesinde Öğretim Görevlisi oldu. 1998 -2008 yıllarında ise Akdeniz Üniversitesinde Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. Akaydın tarafından, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. 

* Cemal Öcal, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Öcal, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. 

* Fikret Acar, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Acar, Sağlık İşleri Şube Müdürü ve aynı zamanda Sağlık İşleri Daire Başkanlığı görevine getirildi. 

* Adem Akyürek, üniversitede Sağlık ve Spor Başkanı idi, belediyede Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı oldu.

* Yahya Barış, Akdeniz Üniversitesi koruma güvenlik personeli idi, belediyede Koruma ve Güvenlik Şube Müdürü oldu.

* Rıza Uysal, Akaydın'ın hemşehrisi. Belediyede Özel Kalem Müdürlüğü emrinde şube müdürü oldu.

* Sebehat Çirk, üniversitede kontrol amirliğinde görevli idi, belediyede Özel Kalem Müdürlüğü emrinde şube müdürü oldu.

* İncimer Dalgıç, üniversitede Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'ndeydi. Belediyede Evlendirme Müdürü oldu.

* Şerafettin Sayar, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü idi, belediyede Sosyal Yardımlar Şube
Müdürü oldu.

* Mediha İlknur Aygün, üniversitede Tahakkuk Şube Müdürü idi, belediyede Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı emrinde şube müdürü olarak görevlendirildi.

¥ Sevtap Comart, Akdeniz Üniversitesi Yüksekokulu Sekreteri idi, belediyede Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı emrinde şube müdürü oldu.

* Göksel Kumsal, eski AKSAV Başkanı idi, Akaydın'ın danışmanı oldu.

* Fahrettin Köken, geçmiş dönemlerde CHP Meclis Üyesi idi. Belediye Başkanı Akaydın'ın danışmanı oldu.

* Akgün Keskin, Akdeniz Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü'ydü. Belediye Başkanı Akaydın'ın danışmanı oldu.

* Engin Murat Özdemir, SHP eski İl Başkanı idi, Akaydın'ın danışmanı oldu.

* Nejdet Gürdoğan Arslan, Antalya Endüstri Meslek Lisesi Müdürü idi. Soruşturma sonrası görevinden ayrıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Asmek Koordinatörlüğü görevine getirildi.

YENER DÖNMEZ/VAKİT

İlgili haberler;

ALDAŞ'A YOLDAŞ DOLDURDU

AKAYDIN'A SUÇÜSTÜ

AKAYDIN'IN SON MARİFETİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.