Yılma Durak'dan ilginç 'çatlı' analizi

Yılma Durak'dan ilginç 'çatlı' analizi
Doğu'nun Başbuğu olarak ün yapan Yılma Durak, devletin Abdullah Çatlı'dan hizmet aldığını, bu hizmet karşılığında ise posasının sökülüp bir kenara itildiğini ileri sürdü.

Çatlı'ya iadeyi itibar etmesinin devletin şerefi olduğunu vurgulayan Durak, devletin vatan millet deyip hizmet eden insanları harcamaması gerektiğini belirtti.

Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Yılma Durak, Susurluk kazasıyla birlikte tartışma konusu olan Abdullah Çatlı'nın, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ocak başkanlığı döneminde vekil başkanlığı yaptığını hatırlatarak, Çatlı'nın Ülkücü, haysiyetli bir vatan evladı olduğunu ifade etti.

"Bu tür vatan evlatları, dilinde vatanı, bayrağı çok öne çıkaran bir kısım görevliler tarafından yine vatana hizmet ettirilmek için maalesef bu arkadaşlarımıza bazı yerlerde görevler verilmiştir." diyen Durak, "Bunlardan biri de Abdullah Çatlı'dır. Abdullah Çatlı'ya yurt dışında devletimiz çok önemli görevler yaptırmıştır. Sadece Abdullah Çatlı'ya değil birçok insana. Fakat maalesef bizim devletimiz, bir limonu sıkar gibi bu insanları sıkmış posasını da kenara atmıştır. Bu noktada devlet sınıfta kalmıştır. Abdullah Çatlı da bizim inisiyatifimizin dışına çıkmıştır. Yine kendisini vatan, millet uğrunda daha iyi hizmet edecek bir yere kendisini monte etmiştir. Ama orası da maalesef bir limon gibi sıkmış posasını da kenara atmıştır. Dolayısıyla Türkiye'de her şeyin yeniden gözden geçirilmesi lazımdır. Gözden geçirilmesinin de tek bir yolu vardır. Türk devletinin iç ve dış güvenliğinin milli menfaatler açısından tanzimi yapılmadıkça böyle şeyler olagelecektir." diye konuştu.

Yılma Durak, 12 Eylül darbesinden sonra tutuklandı, 6 yıl hapis yattı. Alparslan Türkeş'in sağ kolu ve Doğu'nun Başbuğu olarak ün yaptı. MHP'nin teşkilatlanmasında önemli roller oynadı. MHP ve ülkücü kuruluşlar davasından yargılandı. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi ve DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler cinayetlerinde ismi geçti. Fakat hakkında açılan davalardan beraat etti. 2002'de MHP'den Erzurum milletvekili adayı oldu. Partisi barajın altında kalınca Meclis'e girme şansı bulamadı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.