Yandaş yargıda yeni skandal

Yandaş yargıda yeni skandal
Abdullah Dörtlemez’in YARSAV üyesi olduğu ve Ergenekoncular’ın Kent Otel’de düzenledikleri toplantılara da katıldığı ortaya çıktı.

Ergenekon Terör Örgütü sanıklarının isteği üzerine hakkında soruşturma açılan CHP’li milletvekilleriyle görüşmeler yaptığı ortaya çıkan Danıştay 1. Daire Başkanlığı üyesi Abdullah Dörtlemez’in, ilginç bir bağlantısı daha tesbit edildi.

Abdullah Dörtlemez’in, Ergenekon soruşturmasını eleştiren ve Ergenekon sanıklarına açıkça destek veren Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun başkanlığını yaptığı ve hiçbir hukuki dayanağı olmayan Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) Denetim Kurulu asil üyesi olduğu ortaya çıktı. Abdullah Dörtlemez, 3. Ergenekon iddianamesinde “Ergenekon terör örgütüne üst düzey eleman kazandırma, yargıyı ve siyasi oluşumları etkileyip yönlendirme toplantıları” olarak nitelendirilen Kent Otel Toplantıları’na da katılmış.

YARSAV BAŞKANVEKİLİYDİ, ŞİMDİ DENETİM KURULU ASİL ÜYESİ!
YARSAV’ın ilk Olağan Genel Kurulu, 26 Aralık 2006 tarihinde toplanarak, seçim ve görev dağılımı yaptı. Divan Kurulu Başkanlığını Onursal Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun, başkan vekilliğini Danıştay üyesi Abdullah Dörtlemez’in, divan katipliğini Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zafer Candoğan’ın yaptığı Genel Kurul’da, Denetim Kurulu asil üyeliklerine Nihal Koyuncu, Aysel Sevcan, Hamdi Yaver Aktan, Abdullah Dörtlemez ve Murat Arslan seçilirken, yedek üyeliklerine ise Necla Üçkardeşler, Yusuf Uluç, Hayrettin Kadıoğlu, Fatih Hakçı ve Semih Akça getirildi.

KENT OTEL TOPLANTILARINA DA KATILMIŞ
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamede, Ergenekon Terör Örgütü üyeliği iddiasıyla yargılanan Engin Aydın’ın, Kent Otel toplantılarına katılanlar arasından tespit ettiği bazı kişilerle örgütün amaç ve stratejilerini anlatmak amacıyla küçük gruplar halinde ‘Ehli Dil’ ve ‘Perşembe toplantıları’ adı altında gizli toplantılar yaptığı kaydediliyor.
Kent Otel toplantılarının sekreteryasını yürüten Engin Aydın, toplantıları, toplantı konularını, katılımcıları tek tek deftere şöyle kaydetmiş:

Toplantılara katılanlar
Ergenekon sanıkları: İlhan Selçuk, Engin Aydın, Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Mustafa Balbay, Erdal Şenel, Fatih Hilmioğlu, Mustafa Yurtkuran, Levent Ersöz, Ferit Bernay.

(...)
Danıştay üyeleri: Sinan Yörükoğlu, Turan Falcıoğlu, Salih Er, Nihat Turan, A. Hamdi Ünlü, Levent Artuk, Atıl Üzelgün, Abdullah Dörtlemez, Harun Çetintemel (Danıştay eski Başsavcısı)
Yargıtay üyeleri: Akın Demir, Mustafa Kıcalıoğlu, Hamid Yaver Akdan, Muharrem Coşkun, Zekeriya Sevimli, Vehbi Aksoy, Necdet Olcay S, Ali Erol Özgenç, Hulusi Özek, Ali Em

CHP’LİLER ERGENEKON SANIKLARINDAN ABDULLAH DÖRTLEMEZ’E ULAŞMIŞ
Gazetemiz, CHP İzmir eski Milletvekili ve Aliağa eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü’nün, hakkında açılan soruşturmaya izin verilmemesi için Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Engin Aydın’dan yardım istediğini, Büyük Loca tarafından 2000 yılında ‘Büyük Loca’nın devlet kademelerindeki irtibatını sağladığı’ için teşekkür ödülü alan Abdullah Dörtlemez’in de Engin Aydın’ın isteği üzerine CHP’li Hakkı Ülkü ile görüştüğünü ortaya çıkarmıştı.

KENAN KIRAN/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.