Doğan TV’leri ahlâksızlıktan vazgeçmiyor

Doğan TV’leri ahlâksızlıktan vazgeçmiyor
Aydın Doğan’ın yazılı ve görsel yayın organları son zamanlarda dizilerinde yer verdikleri ahlâksız yayınlar ve görüntülerle Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK’ün gündeminden düşmüyor.

Defalarca yazılı ve görsel medyasına ahlâksız görüntüler ve dizilerden ceza gelen Doğan medyası, adeta uslanmayarak bu çirkin davranışlarına devam ediyor. Son olarak RTÜK, Aydın Doğan’ın yayın organlarından olan TNT kanalında yayınlanan dünyanın en ünlü moda markalarından biri olan Dolce&Gabbana reklamına ceza istedi.

“MÜSTEHCENLİK SINIRINI ZORLAYAN GÖRÜNTÜLER”
D-Smart ile Kablolu TV’den izlenen dizi ve film kanalı TNT’deki, Dolce&Gabbana’nın ‘Light Blue’ adlı parfüm reklamında, denizde bir botun içinde yaşanan ahlâksız ‘sevişme görüntüleri’ RTÜK’ün dikkatinden kaçmadı. RTÜK, bu reklamı ‘Müstehcenlik sınırlarını zorlayan görüntüler’ olarak niteledi. RTÜK ayrıca, reklamın ‘gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlâkî gelişimini zedeleyecek’ nitelikte olduğu ve erken saatte yayınlandığı, bu nedenle program durdurma cezası verilmesi amacıyla kanaldan savunma istenmesini benimsendi.

AHLÂKSIZLIK ÖZENDİRİLİYOR
Doğan Medya Grubu televizyonlarından Kanal D’de gelenek haline getirilen dizilerdeki ahlâksızlık, reklamlarda da kendini gösteriyor. Daha önce ‘Küçük Kadınlar’ ve ‘Aşk-ı Memnu’ gibi dizilerde yaşanan ahlâksızlık ve toplumun değer yargılarını ayaklar altına alan davranışlar, son olarak geçtiğimiz günlerde yeni başlayan ‘Hanımın Çiftliği’ dizisi ile devam ettiriliyor. Dizilerin ortak özelliği ise klasik eserlerde kötülenen ahlâksızlıkların Kanal D’de özendirici tarzda sunulması

ÜSAME KARAKIŞ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.