İki numaralı isim uyuşturucu trafiğinde!

İki numaralı isim uyuşturucu trafiğinde!
Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda inanılmaz bağlantılar deşifre edildi. 1 yılı aşkın süreyle teknik takip yapan polis, zehir tacirlerinin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı E. A. ve üç emniyet müdürü ile bağlantısını ortaya çıkardı.

İstanbul polisinin 1 yıl süren teknik ve fiziki takip sonunda gerçekleştirdiği Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturcu operasyonunda şok bağlantılar ortaya çıkarıldı. Doç. Dr. Rıza Işık ve işadamı Habib Kanat'ın uyuşturucuyla mücadeleden sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı E. A. ve 2'si yine narkotikçi 3 emniyet müdürü ile bağlantısı olduğu belirlendi.

Operasyonda, uyuşturucu yapımında kullanılan 400 kilo anfetamin maddesi 600 kilo BMK (benzil metil keton), 5 ton alfa asetilon senil maddesi ele geçirildi. Bu maddelerin dışında toplam 30 ton kimyasal madde daha ele geçirilirken, aralarında bir işadamının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı.

ŞEBEKE LİDERİ EMNİYET’İ ELE GEÇİRMİŞ
Operasyonda polisi şaşkına çeviren en önemli gelişme ise, uyuşturucu işini gerçekleştiren iş adamı ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı arasındaki ilişki oldu. Bir süre önce görevinden alınan ancak mahkeme kararıyla eski görevine dönen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı E. A.’nın da uyuşturucu operasyonunda tutuklanan şebeke lideriyle bağlantılı olduğu öne sürüldü. Savcılığın, uyuşturucu şebekesi ile bağlantısı olduğu öne sürülen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı E.A ile üç polis müdürünün bu gün ifadelerini alacağı belirtiliyor.
BU GÜNE KADAR ELE GEÇİRİLENİN 4 KATI ANFETAMİN
Emniyet yetkilileri ele geçirilen anfetamin miktarının, Türkiye'de şimdiye kadar ele geçirilen toplam anfetamin miktarının 4 katı olduğunu açıkladı. Tespit edilen imalathanelerde, yurt dışından ham maddesi temin edildikten sonra anfetamin haline dönüştürülen ve piyasa değeri 2 milyar TL olan 200 milyon adet Captagon hap üretimi yapabilecek miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiği ifade edildi.

ESKİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
İçerisinde yabancı uyruklu şahısların da yer aldığı, yurt dışı bağlantıları olan ve Ortadoğu ülkelerine gönderilmek üzere uyuşturucu madde imalatı yapan geniş kapsamlı bir organize suç örgütü deşifre edilirken, adliyeye sevk edilen şebeke lideri işadamı H.K. ile eski öğretim görevlisi yüksek kimya mühendisi H.R.I.'nın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı. Hakkında, büyük miktarda uyuşturucu madde kaçakçılığı suçundan işlem yapılan Ş.H. ile oğlu Ş.M.H. de operasyon kapsamında firari olarak aranıyor.

YENER DÖNMEZ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.