Üzmez: “Bana komplo kuruldu”

Üzmez: “Bana komplo kuruldu”
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, başından beri medya baskısı altında devam eden Hüseyin Üzmez’in yargılandığı davanın 9. duruşmasında, Üzmez’e 13 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Üzmez, yaptığı son savunmasında kendisine, “Biz kimseyi affetme

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, başından beri medya baskısı altında devam eden Hüseyin Üzmez’in yargılandığı davanın 9. duruşmasında, Üzmez’e 13 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Üzmez, yaptığı son savunmasında kendisine kamplo kurulduğunu ifade ederek, “Ben idamla yargılandığım zamanlarda bile yalan söylemedim. Ben Müslüman bir insanım. Allah şahidim olsun ki yalan söylemiyorum. Bana komplo kuruldu" dedi. 

AVUKATLAR: “TEMYİZE GİDECEĞİZ”
Temyize gideceklerini söyleyen Üzmez’in avukatları, Adli Tıp’ın 22 Eylül 2008 tarihinde Üzmez’in cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen B.Ç. için ‘Beden ve ruh sağlığı bozulmamıştır’ raporu verdiğini ve Üzmez’in, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını hatırlattılar. Avukatlar, ardından medyanın başlattığı Üzmez karşıtı kampanya sonucu Adli Tıp kurulunun raporunu değiştirerek aksi yönde karar verdiğini ve bu sonucun ortaya çıktığını ifade ederek, "Meyday baskısı sonucu adli tıp kararını değiştirdi ve Üzmez mahkum edildi. Aynı suça ortak olduğu iddia edilen anne ceza almazken Üzmeze verilen ceza manidardır" dediler.

“KOMPLOYU YALMAN’IN AKRABALARI KURDU”
Kendisine Ahmet Emin Yalman’nın yakınları tarafından komplo kurulduğunu söyleyen Üzmez, daha önce mahkeme devam ederken bir şahsın yanına gelerek kendisi ile görüşmek istediğini belirterek, “Bana adliyeden olduğunu söyledi. Sarışın uzun boylu bir adam. Bana, ‘ben Ahmet Emin Yalman’ın akrabasıyım. Sizinle görüşebilir miyiz?’ dedi. Bu adamla Barış Manço Kültür Merkezi’nde buluştuk. Bana dedi ki, ‘biz kimseyi affetmeyiz. öcümüzü bırakmayız. Seni de affetmeyeceğiz. Bugünlerde sana öyle bir şey yapacağız ki çok şaşıracaksın’ dedi. Bu bir komplodur” şeklinde konuştu. 

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.