Talat'ın Kur'an kursu ısrarı!

Talat'ın Kur'an kursu ısrarı!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Amerika ziyareti öncesi İngiltere'ye uğradı. İngiltere ziyaretinde başkent Londra'da Orams davası avukatlarıyla görüşen Mehmet Ali Talat, kaldığı otelde son günlerde tartışma yaratan açıklamala

Basına değerlendirmelerde bulunan Talat, Kur'an kursları ile ilgili yaptığı açıklamaların Türkiye'de tepki çektiğinin hatırlatılması üzerine, "Ben daha önce bu konuya açıklık getirdim. Benim bu açıklamalarım Kıbrıs'ta sert tartışmalara neden oldu. Kıbrıs'da ilk defa böyle bir gerginlik yaşadık. Bundan ciddi şekilde rahatsız oldum. Bence karşılıklı diyalogla tartışılması gereken bir işti bu. İnsanların din eğitimi ihtiyacı olabilir. Ancak dediğim gibi her şeyin kurallarına bağlı olarak yerine getirilmesi gerekiyor. Bu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontrolü, halkın ve ailelerin bilgisi dahilinde yapılmalıdır. Benim görüşüme göre bu işin doğrusu yaz tatilinde değil normal eğitim zamanlarında olmalıdır, çünkü yaz tatili çocukların dinlenmeleri içindir. Aksi halde çocuklara yaz tatili verilmezdi, niçin yaz tatili veriliyor o zaman? Bu yüzden benim görüşüm, bunun kurallarına uygun olarak verilmesidir. O zaman kimse rahatsız olmaz. Ben laik bir sistem içinde de buna bir çözüm bulunabileceğine inanıyorum." diye konuştu. 

Bu arada Ada'da Rum lideri ile devam eden ikili görüşmelere ilişkin ise Mehmet Ali Talat, süreci hızlandırmaları gerektiğinin altını çizdi. Yakın zaman önce Rum lider Hristofyas ile süreci hızlandırmak için görüş birliğine vardıklarını belirten Talat, "Zaman çözümün aleyhine çalışıyor. İşte AİHM'deki davaları görüyorsunuz. Bu davalar süreci etkiliyor. İster istemez etkiliyor. Ben hala umutluyum. Umutlu olmasam müzakereleri devam ettirmezdim. Ancak benim hedefim 2009 yılı sonuna kadar bir çözüme ulaşmaktı. Hristofyas ile haftada en az iki kez görüşme konusunda anlaştık. Ancak biliyorsunuz çözüm sadece bize bağlı değil. Kıbrıs'a uluslararası ilginin olması gayet doğal ama Rum ve Yunanistan'ın uluslararası ilgiden rahatsız olmaları anlayışla kabul edilemez." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.