Ağalık bu değil mi?

Ağalık bu değil mi?
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un bayram günü Mardin’de ağalık ile ilgili yaptığı açıklamalar halen tartışılırken Vakit’tin ele geçirdiği bir belge TSK içindeki ağalığın hangi boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor.

Tuğgeneral Mustafa Serdar Ekizoğlu'nun annesi Sevinç Ekizoğlu’nun şahsi işlerini yaptırmak için askerleri kâhyası gibi kullandığı ortaya çıktı. Anne Ekizoğlu’nun Ankara’da taşındığı yeni evinin su ve telefon gibi işlemlerini yaptırmak için “General Annesi” titriyle bir dilekçe yazdığı, söz konusu dilekçede illetin vergilerinden maaş alan bir başçavuşu kendine vekil tayin ettiği ve oğlunun nüfuzunu kullanarak şahsi işlerini yaptırdığı belirlendi.

Kemal GÜMÜŞ / VAKİT

Genelkurmay Başkanı İlker Bağbuğ’un Güneydoğu ziyaretinde “bölge halkı ağalardan kurtulmalı” şeklindeki sözleri halen tartışma konusuyken TSK içindeki ağalığın ne boyutlarda olduğunu gösteren bir belge ortaya çıktı.

Vakit’in ulaştığı belgeye göre Tuğgeneral Mustafa Serdar Ekizoğlu'nun annesi Ankara’da taşındığı yeni evinin işlerini TSK personeline yaptırıyor. Belgeye göre Anne Ekizoğlu Ankara Dışkapı’dan Batıkent’e taşındığı evine su ve telefon aboneliği gibi abonelik işlemlerini yaptırması için oğlu yerine Piyade Kıdemli Başçavuş Zeki Gürü’yü vekâleten görevlendiriyor.

Emekli bir savcı eşi olan Sevinç Ekizoğlu’nun ilgili makama şeklinde hazırladığı dilekçede, Kardelen Mahallesi, Batıkent Ankara’daki evinin su ve telefon aboneliği gibi işlemleri için vekil tayin ettiği belgenin altına “General Annesi” ibaresi düşmesi dikkat çekiyor.

İLGİLİ MAKAMA, GENERAL ANNESİ

İşte ağalık tartışmalarının yaşandığı bu günlerde ortaya çıkan belgede aynen şu satırlar dikkat çekiyor: : “İlgili Makama. Adıma tahsis edilen dairenin elektrik, su ve telefon abonelik işlemlerinin yapılması için aşağıda açık kimliği ve tatbiki imzası bulunan personeli vekil tayin ettim. Gerekli işlemin yapılmasını arz ederim. (Sevinç Ekizoğlu General Annesi)”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.