Ağrı Hamur'da da 2600 kişi kayıp

Ağrı Hamur'da da 2600 kişi kayıp
Dün sitemizde yayınlanan “Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 600 kişi kayıp” başlıklı ilginç haberimizden sonra daha ilginç bir gelişme yaşandı. Zira Ağrı’nın Hamur ilçesindeki kayıp sayısının ise 2600’ü bulduğu öğrenildi. İşte fa

İLGİLİ HABER: ZONGULDAK'IN ALAPLI İLÇESİNDE 600 KİŞİ KAYIP 
Hamur'da iki tabelada farklı nüfus

Ağrı’nın Hamur ilçesinde nüfusu gösteren tabelalardaki büyük fark vatandaşların kafasını karıştırıyor.... Ağrı- Van transit yolunun geçtiği Hamur ilçesinin nüfusu, Van istikametindeki tabelada bin 700, Ağrı istikametindeki tabelada ise 4 bin 300 olarak yer alıyor. İki tabela arasında 2 bin 600 kişilik bir fark olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu traji-komik durum nedeniyle gerçek nüfusu bilmiyor. 

Hamur Belediye Başkan Vekili Ekrem Keski’nin belediye kayıtları ve geçen yılki nüfus kayıtlarına göre ilçenin nüfusunun 3 bin 307 olduğunu söylemesi kafaları iyice karıştırdı. Keski, karayollarındaki tabela ve trafik levhalarının Karayolları Şube Müdürlüğü tarafından hazırlandığını, ilçe nüfusunun hangi verilere dayanarak bu şekilde yazıldığı konusunda bilgilerinin olmadığını ifade etti. Konuyu araştıracaklarını bildiren Keski, ilçenin 2008 yılı nüfusunun bin 699 erkek ve bin 608 kadın olmak üzere toplam 3 bin 307 olduğunu belirterek, bu yanlışlığın kısa sürede giderileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.