'Ulusalcı'nın kocası Soros’dan 'fonlanıyor'

'Ulusalcı'nın kocası Soros’dan 'fonlanıyor'
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel; “ulusalcılığı” kimselere bırakmaz, Soros vakıflarına ateş püskürür, Ermeni karşıtı toplantıların destekçisi olurken kocası Murtaza Çelikel’in ise Soros va

Yener DÖNMEZ'in haberi...

Murtaza Çelikel, yahudi işadamı George Soros’un fonladığı Helsinki Yurttaşları Derneği’nin kurucu üyelerinden biri olarak ”ulusalcıların” tepkisini çeken pek çok etkinlikte yer alırken, karısı Aysel Çelikel de ÇYDD çatısı altında Soros ve yandaşları karşıtlığı yapıyor.  ÇYDD azınlıklara karşı sert bir politika izlerken, Aysel Çelikel’in eşi Murtaza Çelikel ise Soros’tan aldığı paralarla “Ermeniler’den özür dileme” kampanyası düzenliyor. 

BU NE YAMAN İLİŞKİLER BÖYLE?
DSP kurucularından da olan Murtaza Çelikel, yıllar içindeki ilginç ilişkileri ile dikkat çekti. Çelikel, Refahyol Hükümeti döneminde yaşanan 28 Şubat sürecinde “kurdurulduğu” iddia edilen Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği’nin ilk yönetim kurulunda yer aldı. Derneğin kuruluşunda Ergenekon sanığı Cumhuriyet gazetesi başyazarı İlhan Selçuk ile Murtaza Çelikel’in fikir alışverişinde bulundukları Ergenekon iddianamesinin ilk bölümünde yer almıştı. Murtaza Çelikel’in eşi Aysel Çelikel ise aynı dönemde ara rejim hükümeti olarak kurulan Anasol-D Hükümeti’nin devamı durumundaki Anasol-M Hükümeti’nin son günleri olan 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından “tarafsız” Adalet Bakanı olarak atandı.

SOROS’UN EKİBİNDEN
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel’in kocası Murtaza Çelikel, dünyaca ünlü Yahudi işadamı George Soros’un kurduğu Soros Vakıfları zincirinde yer alan STÖ’lerin Türkiye ayağında da aktif rol aldı. Soros’un yönetimsel ve parasal destekte bulunduğu Genel Başkanlığını Murat Belge’nin yaptığı Helsinki Yurttaşlar Derneği’nin kurucuları arasında da Murtaza Çelikel yine yönetimde yer aldı. Dernek, bir süre önce kendilerine geçmişte soykırım yapıldığı iddiasıyla “Ermenilerden özür dileme” kampanyası başlatmış ve büyük tepki toplamıştı. Kampanyaya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, İşçi Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Solu gibi çevreler en büyük tepkiyi göstermişti. Helsinki Yurttaşlar Derneği ayrıca, 2002 yılında Avrupa Birliği’nden 47 bin 414 avro fon da almıştı. Dernek sözkonusu parayı, “AB Çokkültürlü Kimliğin İfadesi Olarak Dil Haklarının Ortaya Çıkarılması” projesini yürütmesinin karşılığında almıştı.

Eski CIA’cı: Vakfın amacı ülkeleri karıştırmak 
Soros’un vakfının temelini oluşturan NED, diğer ülkelerde ABD çıkarlarını gözetmek üzere kuruldu. Yaklaşık 25 yıl önce ABD Kongresi'nin onayıyla kurulan NED-National Endowment for Democracy “Demokrasi için Ulusal Fon”, bünyesinde pek çok CIA mensubunu barındırıyor. Bu isimlerden birisi olan CIA emeklisi Ralp Mcgehee, bir röportajında Soros Vakfı ile ilgili şunları söylemişti: “CIA'nın ülkelerin karıştırılması operasyonlarında kullanılan birçok işlevinin NED'e transfer edilmesiyle, Demokrasi İçin Ulusal Fon'un kullanımına gidildi. CIA'nın örtülü eylemlerine ek olarak, Uluslararası Kalkınma Ajansı (AID) ve Birleşik Devletler İstihbarat Ajansı (USIA) da 'demokrasi yayma' operasyonlarında yer almaktadır. Avrupa'da yerleşik ve çoğu Birleşik Devletler tarafından parayla beslenen hükümet dışı örgütler (NGO) doğrudan ya da dolaylı olarak bu operasyonlarda yer alıyorlar. Bu tür örgütler ve ajanslar aşağı yukarı açıktaysalar da CIA hükümetleri destekleme ve yıkma gibi birincil rolünü elinde bulundurmaktadır.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.