Amerika'da bir ilk yaşandı!

Amerika'da bir ilk yaşandı!
Amerika’nın Hawaii eyaletinde yüzlerce Amerikalının katılımıyla ilk kez İslam Günü kutlandı. Kutlama, dünya Müslümanlarının kültürel, bilimsel ve dini haklarını tanımaları için Amerika tarihinde bir ilk oldu.

ABD'DE İSLAM GÜNÜ KUTLAMALARI-FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yüzlerce kişi Ala Mona sahilindeki bir parkta bir araya geldi. Çocukların koşuşturmaları, birçok eğlenceli aktivitelerin yanı sıra, toplum değerleri ve çoğulculuk üzerine münakaşalar yapıldı.

Hawaii Müslümanları Birliği başkanı Hakim Ouansavi yaptığı açıklamada “Bu gecikmiş tarihi bir gündür. Bu gün ortak değerlerimizin kutlandığı gündür. Biz gerçekleştimiş olduğumuz kutlamaya 100 veya en fazla 200 kişinin katılacağını bekliyorken, Müslüman- gayrimüslim yüzlerce kişinin katılması bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Hawaii Yasama Konseyi, oybirliğiyle Müslümanların kendi kültürlerini tanıtmaları için İslam Günü kutlamalarına karar çıkardı.

Hawaii Müslümanları bu kutlamanın her yıl yapılmasını temenni ederek, kendi aralarında gerçekleşen kaynaşmadan mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Hawaii’de yaklaşık olarak 3 bin Müslüman yaşıyor.

SAMET DOĞAN-HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.