Antalya’da III. Attalos dönemi

Antalya’da III. Attalos dönemi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP teşkilatı ve üniversite arkadaşlarını belediyede üst düzey birimlere getirdikten sonra şimdi de, arkadaşlarının akrabalarını aile boyu belediye kadrosuna katmaya devam ediyor. Attaleia Krallığı&rsqu

YENER DÖNMEZ'in haberi...

İLGİLİ HABERLER

AKAYDIN KANKALARINI BİLE BELEDİYEYE ALDI

AKAYDIN ALDAŞ'A YOLDAŞ DOLDURDU

AİLE BOYU KADROLAŞMA

AKAYDIN'IN SON MARİFETİ


AKAYDIN ONU, O BACANAĞINI, BACANAĞI DA OĞLUNU…

Geçtiğimiz günlerde üniversiteden arkadaşı Mahmut Akbaş’ı ve Akbaş’ın kızı, damadı ve damadının ağabeyini belediyedeki müdürlüklere getiren Akaydın’ın, son olarak Antalya Belediyespor’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirdiği CHP’li Recep Tokgöz, bacanağı Mustafa Karyağdı’yı Spor Müdürü yaptı. Spor Müdürü olan Karyağdı ise oğlunu Belediyespor’un basketbol takımının antrenörlüğüne getirdi.

“BEN BABASIYIM, O ŞİMDİ ANTRENMANDA”
Vakit’in ulaştığı Karyağdı sözkonusu kadrolaşmayı doğruladı. Telefonla ulaştığımız Spor Müdürü Mustafa Karyağdı, “Bülent şu an antrenmanda, antrenmanı yarıda kesemez. Ben onun babasıyım” dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın belediyede başlattığı ‘Yüzde yüz CHP malı” kadrolaşma hız kesmeden devam ediyor. Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) eski Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye başkanı olur olmaz başta Akdeniz Üniversitesi'nden 40 arkadaşı olmak üzere, CHP Antalya İl Başkanı'nın kızı, SHP eski İl Başkanı ve daha pek çok CHP sempatizanını belediyede göreve getirdiğini itiraf etmişti. Akaydın'ın şimdi de Antalya merkez ilçe Muratpaşa Belediyesi’nin CHP kontenjanından Meclis üyesi seçilen Recep Tokgöz’ü Antalya Büyükşehir Belediyespor’a Yönetim Kurulu Başkanı yaptığı ortaya çıktı. Tokgöz’ün de yönetim kurulu başkanı olur olmaz bacanak Mustafa Karyağdı’yı kulübe spor müdürü olarak atadığı, kulübe spor müdürü olan Mustafa Karyağdı’nın da ilk iş olarak oğlu Bülent Karyağdı’yı Antalya Büyükşehir Belediyespor basketbol takımına antrenör olarak görevlendirdiği belirlendi. 

BEN BABASI MÜDÜR, OĞLUM DA ANTRENÖR
Vakit’in ulaştığı Recep Tokgöz’ün bacanağı Mustafa Karyağdı, belediyedeki kadrolaşmayı doğruladı. Antrenörlüğe getirilen Bülent Karyağdı’nın telefonuna çıkan Spor Müdürü Mustafa Karyağdı, “Ben buranın müdürüyüm. Bülent şu an antrenmanda. Antrenmanı yarıda kesemez. Ben babasıyım ben konuşayım” dedi. 

SÜLALE BOYU KADROLAŞMA
Kadrolaşmada hız kesmeyen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde kadrolu eleman alımlarını sürdürüp, önceki dönem Belediye Başkanı olan Menderes Türel'in ekibini hızla tasviye eden Akaydın'ın en son Antalya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı olarak göreve getirdiği arkadaşı Mahmut Akbaş'ın kızını, damadını ve damadının ağabeyini Belediyede müdür olarak göreve başlattığı ortaya çıkmıştı. Akbaş ailesini belediyedeki müdürlüklere getiren Akaydın, Mahmut Akbaş’ı bir kez daha terfi ettirerek, Antalya Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASAT) Genel Müdür Yardımcılığı’na getirdi.

KIZ, DAMAT, DAMATIN AĞBEYİNE ÜST DÜZEY GÖREV
Akaydın ile birlikte Akdeniz Üniversitesi'ndeki 25 yıllık görevinden ayrılarak Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı olan Mahmut Akbaş'ın kızı Yasemin Coşgun'u, Özel Kaleme aldırırken damadı Süleyman Coşgun'u da Harita ve İstimlak Müdürü olarak göreve başlattığı belirlenmişti. Yine Akbaş'ın damadının ağabeyi Hakkı Coşgun'un da belediyede İdari İşler Şube Müdürlüğü görevine getirildiği kaydedilmişti.

“KADROLAŞMA DOĞRU, BEN ATATÜRKÇÜYÜM”
Akaydın tarafından ailecek belediye yerleştirilen Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mahmut Akbaş Vakit'e yaptığı açıklamada, ilginç bir savunmada bulunarak Kadrolaşmayı itiraf edip, “Neden benim samimi bir Atatürkçü olduğum, laik olduğum ve samimi bir sosyal demokrat olduğum gündeme gelmiyor da, Sayın Akaydın tarafından kızımın, damadımın ve damadımın ağabeyinin müdür yapılması gündeme geliyor?” demişti.

AKAYDIN: BENİM İNİSİYATİFİMLE GERÇEKLEŞTİ
Diğer taraftan kadrolaşmayla ilgili Vakit'e konuşan Başkan Akaydın da “Üniversite yıllardan beri tanıdığım aileyi belediyeye aldım bunda yadırganacak ne var? Olay tamamen benim inisiyatifimle gerçekleşti” demişti.

II. ATTALOS KİMDİR?
Milattan Önce 200’lü yıllarda Antalya ve Bergama yöresinin kralı olan II. Attalos, Attalos Soter’in oğlu, II. Eumenes’in kardeşi. II. Eumenes’in ölümünden sonra kral olan II. Attalos, krallık sınırlarını güneydoğuda genişletmek için gittiği Pisidya’ dan (bugünkü Göller Bölgesi) kıyıya inerek Attaleia (bugünkü Antalya) kentini kurdu. Bitinya kralı M. Prusias, Bergama’nın güneyini yağmalarken Asklepios’un heykelinin de bulunduğu birçok heykeli birlikte götürdü. Önceden Bitinyalıları tutan Roma, sonra Bergama’nın yanında yer alarak II. Prusias’ya ağır bir savaş tazminatı ödetti. II. Attalos, İÖ 149′da babasına karşı ayaklanan Nikomedes’i destekleyip Bitinya tahtına geçmesini sağladı, aynı yıl Makedonyalılara karşı yapılan savaşta Romalılara yardım etti. II. Attalos, krallığını güçlendirmek için etrafında arkadaşları ve akrabalarından oluşan büyük bir yönetim ağı kurdu.

ALDAŞ'A YOLDAŞ DOLDURMUŞTU
Akaydın, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı, Dünya Bankası'ndan kredi alınması maksadıyla müşavir firma olarak kurulan ALDAŞ'ta Menderes Türel'in yönetim kurulu başkanı olduğu dönemde 20 civarında olan personel sayısını 40'a yükselterek, “Aldaş'a yoldaş doldurdu” yorumlarına neden olmuştu.

CHP İL BAŞKANININ KIZINI VE SHP İL BAŞKANINI KADROYA ALMIŞTI
Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü dönemindeki icraatlarıyla “Akdeniz Üniversitesi'ni CHP'nin arka bahçesine çevirdi” eleştirilerinin hedefi olan Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelir gelmez yaptığı kadrolaşmayla da “Akaydın arka bahçeyi belediyeye taşıdı” suçlamalarına muhatap olmuştu. Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanı iken, Cumhurbaşkanlığı, YÖK Başkanlığı seçimleri ve özgürlüklerin önünü açan kanun değişikliği süreçlerinde rektörleri sık sık toplayıp, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attırarak birçok provokasyona ev sahipliği yapan Mustafa Akaydın, başta Akdeniz Üniversitesi'nden olmak üzere 40 arkadaşını, CHP Antalya İl Başkanı'nın kızını, SHP eski İl Başkanını ve daha pek çok CHP sempatizanını belediyede göreve getirdiğini Vakit'e itiraf etmişti. 

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.