TSK’yı bu kafa yıpratıyor!

TSK’yı bu kafa yıpratıyor!
TSK’nın, faili meçhuller davasında yargılanan ve 6 aydır tutuklu bulunan Albay Cemal Temizöz hakkında hâlâ bir işlem yapmaması, “TSK’yı bu kafa yıpratıyor” yorumlarına yol açtı.

Faili meçhuller davasında 6 aydır tutuklu bulunan Albay Cemal Temizöz hakkında Genelkurmay tarafından hiçbir işlem yapılmazken, uyuşturucu kaçakçılarıyla işbirliği yapmakla suçlanan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, anında görevden alınarak hakkında kurum içi soruşturma başlatıldı. “Yağmalamaya azmettirmek ve örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok hakkında Genelkurmay’ın nasıl bir işlem yapacağı ise merak ediliyor.
 
UZMANLAR NE DİYOR? “ASKER DE GEREKENİ YAPMALIYDI”
Emekli Hâkim Albay Ahmet Cengiz Tangören: “Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’na göre ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan bir kamu görevlisinin işlediği iddia edilen suçlar nedeniyle idari bir soruşturma başlatılması gerekir. Tabii bunun yanı sıra söz konusu personel açığa alınır. Ancak TSK’nın bu hassasiyeti göstermediğini görüyoruz. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’ın görevden alınması ve hakkında adli soruşturma ile birlikte idari soruşturma başlatılması doğru bir yoldur. İki konu değerlendirildiğinde de kurumların hassasiyetinin önemini görmüş oluruz. TSK’nın yapması gereken de, Arslan olayında olduğu gibi, tutuklanan kamu görevlisi hakkında gerekli işlemleri yapmasıydı.”

“EMNİYET, OLMASI GEREKENİ YAPTI”
Emekli Askeri Savcı Faik Tarımcıoğlu: “Bu çok dikkat çekici bir konudur. Hakkında uyuşturucu kaçakçılarıyla işbirliği yaptığı iddia edilen kamu personeli anında açığa alınırken, ‘9’ kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilen komutanın halen görevinde bulunması garip bir olaydır. Oysa soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi ve kurumların yıpratılmaması için doğru olan personelin açığa alınmasıdır. Açığa alınan personel hakkında da muhakkak idari bir soruşturma başlatılmalıdır. Temizöz’ün görevinin başında tutulmasını nasıl yorumlayacağımı bilmiyorum. Olsa olsa kayırmadır ve hukuk tarihinde bir benzeri daha yoktur.” 

TEMİZÖZ, NE İLE SUÇLANIYOR?
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Güneydoğu’da işlenen faili meçhul cinayetler nedeniyle tutukladığı Albay Cemal Temizöz ve 7 sanığın duruşması 11 Eylül’de başladı. 11 Eylül tarihinde Diyarbakır’da hâkim karşısına çıkan Temizöz ve 7 sanığın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 104 sayfalık iddianamede, “Adam öldürmek, suç işlemek için teşekkül oluşturmak” suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Hakkında ‘9’ kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilen Temizöz, halen görevinin başında...

EMİN ARSLAN, NE İLE SUÇLANIYOR?
İstanbul’da gerçekleştirilen “Hassas Burun” adlı uyuşturucu operasyonu kapsamında, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile Ankara’da görevli 4. sınıf emniyet müdürleri Mustafa Aral ile Murat Nemutlu tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi’ne konuldu. Emin Arslan’ın uyuşturucu tacirleriyle bağlantısı olduğu iddia ediliyor. Arslan görevinden uzaklaştırıldı. Hakkında idari soruşturma da başlatıldı.

ARSLAN DEĞİRMENCİ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.