MHP İstanbul'da 'istifa' depremi

MHP İstanbul'da 'istifa' depremi
MHP İstanbul İl kongresi'ne sayısı günler kala İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'nın istifa ettiği iddia edildi.

İstanbul İl kongresi ve Atilla Kaya'nın istifa ettiği yönündeki iddia haberiniz.com isimli internet sitesinde yer aldı.  İşte ayrıntıları: 

Olağan genel kurul süreci devam eden MHP’de, sonucu merakla beklenen İstanbul İl kongresine sayılı günler kaldı. Ancak, bu süreçte önemli gelişmeler dikkat çekici boyutlara ulaştı.

Mevcut il başkanı İhsan Barutçu’nun karşısına yeniden çıkmaya hazırlanan, Mehmet Bülent Karataş, bir önceki kongreyi, çok az bir farkla kaybetmişti. Geçen kongrede, Genel Merkezin bütün ağırlığını İhsan Barutçu lehine koymasına rağmen, sadece 16 oy fark oluşması, 2009 kongresinin çetin geçeceğinin göstergesiydi.

İlçe kongrelerinde, başa baş giden bir yarıştan söz edilirken, MHP Genel Merkezi bu defa ağırlığını erken koydu.

Önce, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Yüksel Kaleci apar topar görevinden alındı. Teamül bir başkanın görevden alınırken diğerinin atanması şeklinde olmasına rağmen, bu defa görevden alma ani, atama bir hafta sonra yapılabildi.

Ardından, başta il başkan adayı Mehmet Bülent Karataş olmak üzere, çeşitli isimlere kongreye katılmamaları yönündeki Genel Merkez ricası (!) iletildi.

Bu gelişmeler üzerine, İstanbul milletvekili olmasına rağmen, kendisine bilgi dahi verilmeyen, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya görevinden istifa etti. Odasını boşaltarak Genel Merkezden ayrıldı.

Bu istifanın, özellikle Genel Başkan Devlet Bahçeli açısından son derece önem taşıdığı açık. Çünkü Genel Başkanlığa seçildiği kongrede Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürüten, daha sonra MHP Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul milletvekili olarak, en önemli badireleri atlatırken, “kendini siper eden” Atilla Kaya’nın manevi önemi büyük.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.