Arı tayışan tır facia getirdi

Arı tayışan tır facia getirdi
Muğla'da arı kovanı yüklü kamyoneti taşıyan tırın devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Yaralılara müdahale etmek isteyen 112 Acil Sağlık, polis, itfaiye ve sivil savunma ekiplerine de arılar saldırdı.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Alınan bilgiye göre, sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 06 AP 2688 plakalı kasasında arı kovanı yüklü kamyoneti taşıyan tır, Muğla-Marmaris kara yolunun Sakartepe mevkisinde devrildi.

Tırda bulunan 2 kişi ile tırın üzerindeki kamyonette yolculuk yapan 3 kişi yaralandı. Kazada çevreye dağılan kovanlardan çıkan arıların saldırdığı yaralılar zor anlar yaşadı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık, ve polis ekipleri de arıların saldırısına uğradı. Yaralılardan 3'ünü güçlükle arı kovanlarının arasından çıkartmayı başaran sağlık ekipleri, üzerlerinin ve ambulansın ilaçlanmasının ardından kurtardıkları yaralılara ilk müdahaleyi yapabildi.

Olay yerine yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Gökova Sağlık Ocağında yapılan müdahale sırasında yaralıların elbiseleri üstlerine yapışan arılar nedeniyle çıkartıldı.

BİRÇOK KURUMDAN TAKVİYE EKİP İSTENDİ

Arı kovanları arasında mahsur kalan diğer yaralıların kurtarılması için bölgeye çağrılan sivil savunma, itfaiye, orman işletme ve ilçe tarım müdürülüğü ekipleri de arıların saldırısına uğradı. Kurtarma girişimlerinin sonuçsuz kalması üzerine Muğla Arı Yetiştiricileri Birliğinin girişimleriyle bölgeye arı maskesi giyen yaklaşık 50 arıcı getirildi.

YAKLAŞIK 1 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİLER

Hem kaza hem de arıların sokmaları nedeniyle canları yanan 2 yaralı girişimlerin sonuçsuz kalması nedeniyle yaklaşık 1 saat devrilen arı kovanlarının içinde kurtarılmayı bekledi. Yaralılar arı maskesi giyen 112 görevlilerince kurtarıldı.

Kazada yaralan ve arıların saldırısı sonucu durumları ağırlaşan 5 kişi yapılan müdahalelerin ardından Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Aralarında arı sokması alerjisi olan bir doktorun da olduğu kazaya müdahale eden 20 kişinin tedavi altına alındığı öğrenildi.

Öte yandan, polis ve jandarma ekipleri Muğla-Marmaris kara yolunun kazaya yakın bölümlerinde sürücülere megafonla ''Camlarınızı kapatın arı saldırısı olabilir'' anonsları yaparak uyarılarda bulunuyor.

YARALILARDAN BİRİ ÖLDÜ


Muğla-Marmaris kara yolunda arı kovanı yüklü kamyonetin park halindeki tıra çarpması sonucu yaralanan 6 kişiden birinin öldüğü bildirildi.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, kazada 2'si tırda 4'ü ise kamyonette bulunan 6 kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralıların hastanede alınan ilk ifadelerine göre kazanın arı yüklü kamyonetin park halindeki bir tıra çarpması sonucu oluştuğunu bildiren Altıparmak, şunları kaydetti:

''Kazanın ardından arıların saldırısına uğrayan 6 yaralı, sağlık ekipleri ve arıcılarca kurtarılarak hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 6 kişiden 1'i yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren kişinin ölüm nedeni araştırılıyor. Olaya müdahale eden sağlık ekipleri ve diğer görevliler zor şartlar altında görev yaptı.''

Yaşamını yitirenin Feyzullah Acar (18) olduğu öğrenilirken, kazada Yakup Karaca, Naci Aktaş, Şeymuz Arslan, Özcan Duman ve Ali Namık Kars'ın yaralandığı açıklandı.

Yaralıların ildeki çeşitli hastanelerde tedavilerinin devam ettiği, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.