Tarhan'dan TSK'ya can alıcı soru!

Tarhan'dan TSK'ya can alıcı soru!
Hayata dair ezber bozan yorumlarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Son Osmanlı şehzadesi Ertuğrul Efendi’nin cenazesine tek bir temsilci dahi yollamayan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne can alıcı soruyu sordu:

“Cenazesiyle yakından ilgilendiğiniz Prof. Türkan Saylan’ın üzerinizde hakkı varken Osmanlı’nın yok muydu?” 

Moral FM’de yayınlanan Hayata Dair programındaki yorumlarına devam eden Ünlü Psikiyatr, sarayda yetişen son Osmanlı Şehzadesi’nin cenaze töreninin Türkiye fotoğrafını tam olarak yansıttığını belirtti.

KOÇ AİLESİ’NDEN MAHMUT EFENDİYE BİR TÜRKİYE FOTOĞRAFI
“Yapılan törende Koç ailesinden Yaşar Kemal’e, Mahmut Efendi’den sade vatandaşlara kadar her kesimden ve görüşten binlerce insan vardı” diyen Prof. Tarhan, bu fotoğrafta eksik olan tek karenin TSK olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Tarhan, “Türkiye’nin yoğun olarak ilgi gösterdiği bir törene TSK kendi özgeçmişinde önemli bir yeri olan ve Osmanlı’nın son şehzadesinin cenazesinde olmaması çok ilginçti. Burada ihmal veya kasıt mı var konusunda yorumu size bırakıyorum.” diye konuştu.


TSK’nın geçtiğimiz aylarda vefat eden Prof. Dr. Türkan Saylan’ın cenazesine katılmak üzere bir tümgeneral gönderilmesinin nedenini vefa borcu olarak açıklayan Org. Başbuğ’a “Askerlikle doğrudan ilgisi olmayan bir hocanın emeği varsa koskoca Osmanlı’nın sizin üzerinizde hiç mi hakkı olmadı?” dedi.

TSK’NIN OSMANLI’YA VEFA BORCU YOK MU?
“Türkan Saylan, tek parti dönemindeki cumhuriyet anlayışına sahip çıkan aynı zamanda bazı toplumsal kesimlerle kavgalı biriydi. Böyle bir kişiliğe sahip çıkarken ülkemizi Anadolu’ya taşıyan ve ecdadımızın belli olmasını sağlayan Osmanlı’ya borçlu değil miyiz?”

“Genelkurmay Başkanlığı’na bu soruları siyasiler ve bazı köşe yazarları soramıyorlar. Bu nedenle kendimde bunu sorma ihtiyacını hissettim. Silahlı Kuvvetleri yönetenlerin bana göre bu soruya cevap vermesi gerekir. Çünkü Osmanlı’yı göz ardı ederek toplumla barışık hale gelemezsiniz ve gerçekleri bulamazsınız. İdeolojiler mi önemli gerçekler mi?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.