Mahkemenin sorduğu JİTEM, maaş bordrosunda

Mahkemenin sorduğu JİTEM, maaş bordrosunda
Diyarbakır'da görülen faili meçhul cinayetlerle ilgili davaya bakan mahkeme heyeti, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan sorulmasını istediği JİTEM isimli birimin daha önce ortaya çıkan resmi evraklarda yer aldığı görülmüştü. Veli Küç

JİTEM MAAŞ BORDROSUNDA-BELGELER İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi, müdahil avukat Tahir Elçi'nin talebi üzerine, Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazılarak 'JİTEM adlı bir birimin olup olmadığının, var ise hangi tarihte kurulduğunun, faaliyetine devam edip etmediğinin, iddianamede belirtilen kişilerin kuruluşa üye olup olmadıklarının' sorulmasına karar verdi. Bu kararın ardından gözler Genelkurmay Başkanlığı'na çevrilirken İsveç'te yaşayan itirafçı Abdulkadir Aygan, bu konuda önemli bir belgeyi gün yüzüne çıkardı. Aygan, 90'lı yıllarda JİTEM adına çalıştığı ve bu kurumdan maaş aldığını gösteren bordroları basın mensupları ile paylaştı. Bu maaş pusulalarında Aygan'ın görev yerinin JİTEM olarak göründüğü ve bu kurumda sivil memur olarak çalıştığı yazıyor.

JİTEM'e bir rol biçildiğini söyleyen Abdulkadir Aygan, kim başına getirilirse getirilsin benzer görevlerde bulunduğuna işaret ediyor. Bu kurumla ilgili bir planlama yapıldığını anlatan Aygan, "JİTEM şunu yapacak, diğer birimler bunu yapacak" gibi bir görev dağılımı yapıldığını dile getirdi. Abdulkadir Aygan, JİTEM ile ilgili bağlantıları şöyle anlattı: "JİTEM timi JİTEM Grup Komutanlığı'na bağlıdır. JİTEM Grup Komutanlığı, Ankara'daki JİTEM Gruplar Komutanlığı'na bağlı. Bu da İstihbarat Daire Başkanlığı'na bağlı. İstihbarat Daire Başkanlığı nerede? Genelkurmay karargahında. Yani işin ucu oraya çıkıyor. Hiç başka yerde aramanın gereği yok. Kimse 'Benim haberim yoktu' demesin. Bu bir askeri örgütlenme. Sorulduğu zaman inkar ediliyor, 'Bizim böyle bir örgütümüz' yok deniliyor."

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.