TSK fetva veremez

TSK fetva veremez
TSK’nın personeline ‘özel’ ibaresi ile dağıttığı ‘zırva’ kitaba tepkiler sürüyor. Bir basın toplantısı düzenleyerek TSK’ya seslenen Sağlık-İş Başkanı Başoğlu, “Genelkurmay’ın görevleri bellidir. Bu göre

SAMET DOĞAN/VAKİT

Türkiye Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Vakit gazetesinin ortaya çıkardığı “TSK’dan zırva kitap” başlıklı haberiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, TSK’ya seslendi. Genelkurmay’ın “başörtüsü düşmanlığından” vazgeçerek toplumla bütünleşmesini isteyen Başoğlu, “Genelkurmay Başkanlığı’nın görevleri bellidir, bu görevler arasında kimin nasıl örtüneceğine dair fetvalar vermek yoktur. TSK’nın karışmaması gereken bir konu varsa o da başörtüsüdür. Çünkü dini konularda fetva vermek, görüş bildirmek kanunla Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmiştir. Askerin başörtüsü yasağını desteklemesi bir yetki aşımıdır ve kanunsuz bir tavırdır. Her şeyden önce asker kanunlara uymak zorundadır. Dün yayınlanan hizmete özel kitapçıkta açıkça anlaşılmaktadır ki, asker başörtüsüne karşı bir tavır içindedir. Türk askerinin böyle bir görevi yoktur” dedi.

ASKER BAŞÖRTÜSÜ AÇILIMI YAPMALI

Başoğlu, basın toplantısında, Vakit gazetesinin söz konusu haberle, yılın gazetecilik örneğini gösterdiğini belirterek, başörtüsüne karşı yapılan düşmanlığın gözler önüne serildiğini kaydetti. TSK’nın, bu kitabı ortadan kaldırması gerektiğini vurgulayan Başoğlu, askerin başörtüsü konusunda yeni bir açılım yapmasını istedi.

TSK TOPLUMA KULAK VERMELİDİR

Başoğlu, “Kolunu, bacağını, gözünü, kulağını bu ülke için feda eden gazilerimizin analarına GATA’nın kapısında kılık kıyafet dayatması uygulanmaktadır. Bunu kabul etmek mümkün mü? Batı ordularında vaiz generaller varken, bizde bir din subayına bile karşı çıkılıyor. TSK din karşıtlığından vazgeçerek topluma kulak vermelidir” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlanan hizmete özel kitapçıkta başörtüsüyle ilgili, gerçeklere uymayan, İslam’a ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görüşüne aykırı bazı ifadeler yer aldığını söyleyen Başoğlu, “Ben herkes başını açsın ya da herkes başını örtsün demiyorum. Bu hukuk kurallarına aykırı dayatmaya artık bir son verilsin diyorum. Avrupa’nın her ülkesinde başörtülü milletvekilleri varken, bizde neden yok? Askerin dayatması başörtüsü sorununu çıkmaza sokuyor. Oysa TSK için başörtüsü sorunu, Kürt sorunundan daha önemlidir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.