O belge mahkemede

O belge mahkemede
Cinayet gününe uçak rezervasyonunun belgesi mahkemede

İLGİLİ HABER: CİNAYET GÜNÜNE UÇAK REZERVASYONU

İLGİLİ HABER: ALPARSLAN KONUŞURSA TAŞLAR YERİNE OTURACAK


KENAN KIRAN/VAKİT


Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu ve davaya müdahil olma talebinde bulundu.

İdris Arslan, gazetemizde “Cinayet gününe uçak rezervasyonu” başlığıyla sürmanşetten yayınlanan ve oğlu Alparslan Arslan’ın Danıştay saldırısının gerçekleştirdiği güne uçak rezervasyonu yaptırdığına yönelik yazılı belgeyi de, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. İdris Arslan, iki sayfalık dilekçesinde, “2006 yılı Ekim ayında İstanbul’a taşındık. Oğlumuzun eşyaları arasında ekte sunduğum 17 Mayıs 2006 gününe ait uçak rezervasyonunu gösteren yazıyı gördüm. Biz o gün için Alparslan’ı Elazığ’a beklerken, Ankara’da olduğu haberini aldık” denildi.

OĞLUNU ETÖ SANIĞI OLARAK TANIMLADI

İdris Arslan, oğlunu ETÖ sanığı olarak tanımladı ve “ETÖ sanığı Alparslan Arslan’ın babası olarak, 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay’a gerçekleştirilen saldırı olayının öncesinde ve sonrasında tanık olduğum durumları, adaletin tesisine yardımcı olmak amacıyla hoşgörülerinize sığınarak yüksek makamınıza sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

ARSLAN’IN SALDIRIDAN 4 AY ÖNCEKİ SÖZLERİ

İdris Arslan dilekçesinde, oğlu Alparslan Arslan’ın, Danıştay baskınının gerçekleştirildiği 17 Mayıs 2006 tarihinden yaklaşık 3-4 ay kadar önce ikamet ettiği Elazığ’a yanına geldiğini anlatarak, “Kendisiyle (Alparslan Arslan) Türkiye ve dünya meselelerini konuştuğumuzda bana, “Baba hükümet başarılı, Başbakan işi iyi götürüyor. Hükümetin ve Türkiye’nin önünü kesmek isteyenler var” dedi. Ben de “Kimler kesmek istiyor” diye sorduğumda “Var baba” dedi. (bana söylediği bu cümleleri İstanbul’da yakın akrabalarıma söylediğini daha sonra öğreniyorum)” denildi.

“SALDIRIDAN BİRKAÇ GÜN ÖNCE ÜSTÜ BAŞI DAĞINIKTI”

Arslan, dilekçesinde, “Elazığ’da ikamet eden ve aynı zamanda hemşehrisi olan Hacı İsmail Vural’ın, Danıştay saldırısından birkaç gün önce İstanbul’da okumakta olan oğlunu görmeye geldiğinde, Alparslan’ı üstü başı dağınık bir halde gördüğünü; ancak bana kıyamadığı için durumu bildirmediğini daha sonraki görüşmelerimizde bana anlatmıştı” ifadelerine yer verdi.

DANIŞTAY SALDIRISI ERGENEKON’A GİDİYOR

Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan, Danıştay saldırısının Ergenekon'a gittiğini söyledi. Alparslan Arslan'ın akıl sağlığına ilişkin mahkemenin verdiği raporun hatırlatılması üzerine Arslan, “Alparslan'ın akıl sağlığının yerinde olmadığıyla ilgili bir iddiam olmadı benim bugüne kadar. Ama, bir anormalliğin olduğunu, verilen kimyasal ilaçlar neticesinde beyninde bir hasarın meydana geldiği yönünde şüphelerim var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.