Sigarayı görünür yerde sattı, başına bu geldi

Sigarayı görünür yerde sattı, başına bu geldi
Sigarayı görünür şekilde satan alışveriş merkezine 33 bin lira ceza kesildi

Mersin'de bir alış veriş merkezine sigarayı aşırı büyük reyonlarda halkın dikkatini çekecek şekilde sattığı için 4 kez ceza kesildi.

Merkez Yenişehir Kaymakamlığı'nca gerçekleştirilen denetimlerde, 2 işletmeye sigara satışını yasalara aykırı şekilde pazarlamak suçundan 33 bin 600'er TL para cezası uygulandı. Kaymakam Eyüp Sabri Kartal ve Yenişehir Sağlık Grup Başkanı Levent Özbay başkanlığındaki ekip, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe merkezindeki işyerlerinde sigara yasağına ilişkin denetimlerde bulundu.

Tütün ve tütün ürünlerinin zararları ile mücadele konusunda yasanın getirildiği ilk günden itibaren kapsamlı olarak denetimler gerçekleştirdiklerini belirten Yenişehir Kaymakamı Eyüp Kartal, 19 Temmuz dan itibaren 102 resmi ve özel işyerinin denetlendiğini kaydetti. Bunlardan 8'inde aksaklık tespit ettiklerini ifade eden Kartal, bundan sonraki süreçte de 50'ye yakın ekiple denetimleri sürdüreceklerini söyledi.

Kapsamı genişletilen yasa uyarınca tütün ve ürünlerinin market veya işletmenin dışından görünür şekilde satılamayacağına dikkat çeken Kartal, "Bugünkü denetimlerde 2 işletmenin bu yasaya uymadığını gördük ve 33 bin 600'er TL para cezası uygulandı. Ayrıca bu işletmelerden birine ise daha önceki dönemlerde aynı konuda 3 kez parası cezası uygulandığını tespit ettik." dedi.
(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.