Pakistan askerinin işkence görüntüleri yayınlandı

Pakistan askerinin işkence görüntüleri yayınlandı
Pakistan'da askerlerin mahkûmlara uyguladığı işkence görüntüleri internette yayınlandı. Yaklaşık 10 dakika süren işkence görüntülerinin son dakikalarında 80 yaşlarında bir mahkûma da işkence yapılıyor.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Pakistan'da askerlerin uyguladığı işkence amatör kamera görüntülerine yansıdı. İnternet sitelerinde yayınlanan görüntüler, ülkeyi ayağa kaldırdı. İnternet sitelerinde yayınlanan kasette, bir subay hapishaneyi andıran yerde sorgulama yapıyor. Daha sonra, içeriye giren askerler mahkumu yumruklamaya ve tekmelemeye başlıyor. Hızını alamayan askerler, bu defa da savunmasız adamı acımasızca kırbaçlıyor. Aldığı darbelere daha fazla dayanamayan adam, acı içinde yere yığılıyor. Başka mahkumlar da aynı muameleye maruz kalıyor. Yaşlı bir adamın da maruz kaldığı işkence görüntüleri ülkeyi ayağa kaldırdı. 

Ordu Sözcüsü, görüntülerin yayınlanması üzerine soruşturma açıldığını söyledi. Pakistan ordusu, ülkenin kuzeybatısında, El Kaide ve Taliban'la savaşıyor. Svat vadisinde, ordunun hakimiyeti sağlamasının ardından, güvenlik güçlerinin yargısız infaz yaptığına dair iddialar ortaya atılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.