“Karargah Evleri karartılmak isteniyor!”

“Karargah Evleri karartılmak isteniyor!”
Albay Zeki Üçok’un borsada adeta bir spekülatör gibi işlemler yaptığı ortaya çıktı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşaviri olarak görev yaparken, borsaya giren Albay Zeki Üçok, Soymen Menkul Kıymetler A.Ş’den 41 bin TL değerinde 3 bin lot O

YENER DÖNMEZ / ANKARA – 

Sahte çürük raporu kapsamında gözaltına alınan ve sevk edildiği mahkemece “Yağmaya azmettirmek ve çete üyeliğinden” tutuklanan askeri hakim Ahmet Zeki Üçok’un borsaya uzandığı belirlendi. 

BORSA DAVASI BİLE VAR 

Albay Üçok’un borsada adeta bir spekülatör gibi işlemler yaptığı ortaya çıktı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşaviri olarak görev yaparken, borsaya giren Üçok, Soymen Menkul Kıymetler A.Ş’den 41 bin TL değerinde 3 bin lot Otokar hissesi ödünç aldı. Üçok, mahkeme tutanaklarına göre 3 bin lotun bir kısmını ödedi. 

Hisse senetlerinin tamamını tahsil edemeyen Soymen Menkul Kıymetler A.Ş yetkilisi Baran Özcan, bunun üzerine icra mahkemesine gitti. Üçok’un itirazı üzerine Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne taşınan dava halen devam ediyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz Üçok’un avukatı Arif Doğu, müvekkilinin borcunu ödediğini ancak anlaşmazlığın borsadaki değerlerin değişmesinden kaynaklandığını söyledi. 

ÜÇOK’UN AVUKATINDAN İLGİNÇ İDDİALAR 

Öte yandan Üçok’un avukatı Arif Doğu, çok ilginç iddialarla bulundu ve Ergenekoncu çevrelerin Karargah Evleri Davası’nın karartılmak istendiğini söyledi. Vakit’e konuşan Doğu, Üçok’a yönelik planlı bir operasyon olduğunu iddia ederek, “Birileri ‘ucu bize de dokunur’ diye Karargah Evleri Davası’nı Üçok’a tamamlatmak istemediler. Onun için Üçok’a bu operasyon yapıldı” dedi. Karargah Evleri Davası’nın devam etmesi durumunda çok geniç bir çevreye uzanacağını ifade eden Doğu, “Karargah Evleri, kapsamı çok geniş bir dava. Karargah Evleri Davası’nın sonlandırılmaması için gayret edilmiştir. Bu davada İşçi Partisi’nden tutun daha birçok kesimi ilgilendiren konular var” diye konuştu. Doğu, “Karargah evleri davası karartılmak mı isteniyor?” şeklindeki sorumuza “Yapılanlara baktığımızda İster istemez insanın aklına bu tip şeyler geliyor” diye cevap verdi. Üçok hakkında, “Rüşvet”, “sahtecilik”, “işkence ile ifade alma” ve “Karargah Evleri soruşturmasını örtbas etme” suçlamaları var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.