CHP’li belediye başörtülüye nikâh kıymadı

CHP’li belediye başörtülüye nikâh kıymadı
Cumhuriyet Halk Parti’li Denizli Gürpınar Belediyesi, Cennet Güngör ve Ramazan Acar çiftinin nikâhlarını Cennet Güngör nikâh işlemi için kapalı fotoğraf verdiği gerekçesiyle kıymadı. Çift, nikâh memurunun ‘Kapalı fotoğ

Seçim döneminde çarşaf açılımı yapıp yakaladığı herkese rozet takmaktan çekinmeye CHP, seçim sonrası ele geçirdiği belediyelere evlenmek için başvuran başörtülü vatandaşların nikâhlarını dahi kıymıyor. Avustralya’da yaşayan ve evlenmek üzere ailesiyle birlikte memleketi Denizli’ye giden gurbetçi Ramazan Acar ve nişanlısı Cennet Güngör, 24 Eylülde nikâh randevusu almak için gerekli evrakları ve istenen altışar adet resmi temin ederek Gürpınar Belediyesine başvurdu.

İddiaya göre 24 Eylül günü evrakları teslim alan Mehmet Eryılmaz isimli nikâh memuru, Ramazan Acar’ın nişanlısının getirdiği vesikalık fotoğrafların nikâh için uygun olmadığını, Cennet Güngör’ün saçlarının kapalı olduğu gerekçesi ile nikâh işlemlerine başlayamayacağını söyledi.

BAŞÖRTÜSÜ BELEDİYELERİNİN YÖNETMELİĞİNE UYGUN DEĞİLMİŞ

Ramazan Acar’ın sinirlenip ‘böyle insanlık dışı bir uyulama olur mu’ demesi üzerine odaya giren belediye muhasebecisi ve aynı zamanda belediyenin eski nikâh memuru olduğu belirtilen Ramazan Ceren isimli şahıs, nikâh memurunun haklı olduğunu ve belediyelerinin başı açık resim getirmeyen kişilerin nikâhını kıymadığını söyledi.

‘SİZE GÖRE AÇIK OLABİLİR FAKAT BANA GÖRE YETERİNCE AÇIK DEĞİL’

Damat Ramazan Acar’ın babası Özkan Acar’ın devreye girerek yasakçı tavra müdahale etmesi üzerine ortalık daha da karıştı. Belediyenin muhasebe Müdürü Ramazan Ceren baba Özkan Acar’ı da tersleyip ‘size göre fotoğraflar yeterince açık olabilir fakat, bana göre yeterince açık değil’ dedi.

Skandal CHP’li belediyenin başörtülü başvurulara nikah kıyılamayacağı yönünde antetli bir yazı hazırlaması ile katmerlendi.

Nikah memuru Mehmet Eryılmaz tarafından hazırlanan yazıda örtülü fotoğraf verildiği için nikahın kıyılamayacağı yazıldı. Yazı ellerine tutuşturulan aile adeta kapı dışarı edildi.

Vakit’e konuaşan Ramazan Acar ‘Mehmet Eryılmaz nişanlımın resimlerinin başörtülü olması sebebi ile nikah işlemini yapmayacağını söyledi. Gidip başı açık resim çekmemiz halinde randevu işlemini 5 dakikada halledeceklerini söylemesi üzerine sinirlendim amirini görmek istiyorum diyince Ramazan Ceren odaya girip resimlere baktı ve belediyelerinin evlenme yönetmeliğinde kurallara uymayan bir resim olduğunu ve eşimin fotoğrafının başı açık olması gerektiğini söyledi. Biz diretip hakkımız arayacağız diyince de elimize Gürpınar Belediye Başkanlığı ibaresiyle başlayan ilgili kararı tutuşturup bizi kapı dışarı etti.’ şeklinde konuştu.

KOMŞU BELEDİYE HERHANGİ BİR SIKINTI ÇIKARMADAN NİKÂHI KIYDI

Bunun üzerine komşu belediye olan 10 km ötedeki Uşak’ın Ağaçbeyli Belediyesi’ne gittiklerini belirten Acar, burada hiçbir sıkıntı çekmeden nikâhlarının kıyıldığını ve kimsenin kendilerine ne eşinin başı örtüsü ile ilgili, nede bonesinin rengi ile ilgili saçma sapan sorular sormadığını belirtti. Türkiye’de başlarına gelen bu olayın başka bir ülkede yaşanması halinde, önce belediye başkanın ardından kendilerine bu zulmü çektiren personelinin sokağa çıkmaya yüzlerinin kalmayacağını hepsinin anında görevlerinden alınacağını dile getirdi.

TEHDİT ETTİ

Bu arada Gürpınar’ın Cumhuriyet Halk Partili Başkanı Halil Arıkan ısrarlı aramalarımıza rağmen telefonlarımıza çıkmazken, ulaştığımız işgüzar belediye çalışanı Ramazan Ceren ise iddiaları kabul ederek, Ramazan Acar’ın eşinin başörtü bağlama şeklini beğenmediğini, bone taktığını ve bu durumun Gürpınar Belediyesinin yönetmeliklerine aykırı olduğunu iddia etti. Verdikleri skandal evlendirme hizmetini haberleştirmemiz halinde yargıya başvuracağını belirtmekten de ger durmayan Ceren, ‘Haberi yaparsanız eğer mahkemede hesaplaşırız, Vakit’e dava açarım’ şeklinde tehditler savurdu.

Komşu belediyenin kıydığı nikâhla dünya evine giren çifti tehdit etmekten geri durmayan Ramazan Ceren ‘Onları gerekli yerlere şikayet ederim’ şeklinde konuştu.

MURAT ALAN / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.